LTV vadītājs būs Ivars Belte (163)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Par Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāju iecelts Ivars Belte, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainars Dimants.

Vienlaikus par valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos iecelts Māris Skujiņš un par valdes locekli programmas attīstības jautājumos - Sergejs Ņesterovs.

Kā stāstīja Dimants, par Beltes kandidatūru balsoja trīs NEPLP locekļi, par Ņesterovu - četri, bet par Skujiņu balsis dalījušās divi pret divi, tādēļ Dimants izmantojis savas tiesības kā NEPLP priekšsēdētājs un nobalsojis par Skujiņu.

Jau ziņots, ka NEPLP locekle un priekšsēdētājas vietniece Aija Dulevska sēdē, kur balsoja par jauno valdi, nepiedalījās, atsaucoties uz bažām par Beltes pagātni mediju firmas «Baltijas mediju alianse» (BMA) vadītāja amatā, kad, viņasprāt, notikuši darījumi ar nezināmas izcelsmes naudu starp BMA Latvijā un kompānijas filiāli Lielbritānijā.

Pēc NEPLP sēdes Dimants žurnālistiem atzina, ka, padomei šovakar lemjot par jauno LTV valdi, nebija vienprātības, tomēr uzskata, ka tā izvēlējusies komandu, kas varēs savstarpēji sastrādāties un darboties saskaņā ar NEPLP, kas valdei uz nākamiem trīs gadiem uzticējusi šos amatus.

Dimants, kurš nobalsoja «par» visiem trīs valdes locekļiem, sacīja, ka kandidātus vērtējis pēc tā, vai viņi ar darbiem pagātnē ir pierādījuši, ka «to solījumi ir reāli».

Otrs svarīgs kritērijs Dimantam bijis «skaidrs redzējums, kas saskan ar jaunā sabiedriskā medija koncepciju». Bez tam NEPLP vadītājs vērtējis, ka «padome un valde būs uz viena viļņa un valdes locekļi strādās kā saskanīga komanda». Dimants izteica cerību, ka jaunā valde varēs sākt strādāt «nekavējoties».

Savukārt NEPLP loceklis Gints Grūbe atzina, ka balsojis par Ivaru Belti un centies pārliecināt arī citus padomes locekļus, jo augsti vērtējis viņa spējas vadīt pārmaiņas un saliedēt LTV darbiniekus.

Dimants piebilda, ka jaunā valde strādās ar valdes līgumiem un nebūs tiešu darba attiecību, kas nozīmē, ka gadījumā, ja darbs būs neapmierinošs, tos būs daudz vienkāršāk nomainīt.

Jaunais LTV vadītājs Belte no 2011.gada ir «Video International Ukraine» ģenerāldirektors, no 2007.gada bijis «Baltijas Mediju alianses» izpilddirektors, no 2002. līdz 2007.gadam - SIA «TV3» pārdošanas direktors, SIA «Eniro» mārketinga vadītājs, AS «Diena» laikraksta «Diena» direktors, Reklāmas nodaļas vadītājs, «106.2 Radio Rīgai» Mārketinga un pārdošanas nodaļas vadītājs, bijis Latvijas Reklāmas asociācijas prezidents un valdes loceklis, kā arī Latvijas Preses izdevēju asociācijas viceprezidents.

Jaunais valdes loceklis programmas attīstības jautājumos Ņesterovs no 2003.gada bijis reklāmas aģentūras «Lowe Age Latvia» izpilddirektors, «Mccann Worldgroup Latvia» komunikācijas holdinga stratēģiskās plānošanas vadītājs, no 1995.gada līdz 2003.gadam bijis projektu direktors un klientu servisa direktors reklāmas aģentūrā «Adell Saatchi&Saatchi Latvia».

Jaunais valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos Skujiņš bijis finanšu direktors SIA «Energo Capital», valdes loceklis un finanšu direktors SIA «Baltcom TV», valdes loceklis «HVE Balt-Com Fiber AB», finanšu direktors un analītiķis SIA «Alīna», valdes priekšsēdētājs Baltijas un Polijas reģiona vadības komitejā un kredītkomitejas loceklis SIA «Nordea Finance Latvia».

Uz LTV valdes locekļu amatiem pieteicās 45 kandidāti, kuru vārdi netika publiskoti. Pēc iesniegto dokumentu atbilstības izvērtēšanas nolikuma prasībām dalību konkursā turpināja 41 kandidāts.

Pēc pretendentu uzklausīšanas dalībai otrajā kārtā tika izvirzīti deviņi pretendenti - trīs katra amata kandidāti, kas saņēmuši NEPLP augstāko novērtējumu. Viens no šiem kandidātiem no turpmākas dalības konkursā atteicās.

Komentāri (163)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu