LTV1 raidījums pētīs, kā Rīga gatavojas Eiropas kultūras galvaspilsētas titulam (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Sākot no rītdienas pulksten 18.45, jauns LTV1 raidījums pētīs, kā Rīga gatavojas Eiropas kultūras galvaspilsētas titulam. Režisores Adriāna Roze, Kristīne Želve un vadītāja Eva Ikstena – Strapcāne dosies aizraujošās ekspedīcijās, meklējot atbildi – «Vai Rīga jau gatava?» 2014. gada svarīgajam notikumam.

Rītvakar pirmajā raidījumā «Vai Rīga jau gatava?» - režisores un scenārija autores Adriānas Rozes stāsts par filmu kompānijas «Mistrus Media» dokumentālās filmas «Force Majeure. Riga» veidošanu kā vienu no «Rīga 2014» programmas pasākumiem. Vadītāja Eva Ikstena – Strapcāne tiksies ar trim no septiņiem Eiropā atzītiem filmas režisoriem - Jāku Kilmi no Igaunijas; Raineru Komersu no Vācijas un Betinu Henkeli no Austrijas, kā arī producentiem un varoņiem, viesojoties uzņemšanas vietās Daugavgrīvā, Vecrīgā un Lucavsalas dārziņos.

Raidījuma nākamajā sērijā piektdien, 29. novembrī, pulksten 18.45, vadītāja Eva Ikstena - Strapcāne iepazīsies ar «Rīga 2014» programmas laikā plānotajām aktivitātēm, kas paredz zinātnes un mākslas sadarbību, kā piemērus aplūkojot projektus «RīgaPunkts», «Zinātnes kafejnīca», radio NABA raidījumu «Zinātnes vārdā», jauno mediju kultūras centra RIXC plānoto izstādi «Lauki», kā arī tiksies ar vienu no «Zinātnes kafejnīca» dalībniecēm, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta pētniecēm.

Savukārt 6.decembrī pulksten 18.45 raidījuma veidotājas skatītājus iepazīstinās ar Rīgas daudzdzīvokļu namu pagalmu sakopšanas iniciatīvu, kas tiek īstenota «Rīga 2014» programmas laikā, un pētīs rīdzinieku pašiniciatīvu apvienoties kopīgos apkārtējās vides sakopšanas projektos.

Raidījums «Vai Rīga jau gatava?» top ciešā radošā sadarbībā ar nodibinājumu «Rīga 2014». Līdz gada beigām gaidāmi seši LTV raidījumi, kas ieskatīsies Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas tapšanas aizkulisēs.

«Vai Rīga jau gatava?» pēc ētera būs skatāms LTV mājas lapā «ltv.lv». Sadaļā pieejams arī raidījuma klips un vairāk informācijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu