LU Botāniskajā dārzā būs izstāde «Augi tavā kosmētikā»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā plkst. 11 notiks izstādes par ekokosmētikā izmantojamiem augiem «Augi tavā kosmētikā» atklāšana. Ikviens interesents izstādē varēs ne tikai iepazīt dažādu ziedu, augļu, mizu, stumbru un sakņu īpašības, bet arī iegūt idejas, kā mājas apstākļos pagatavot sev piemērotus ķermeņa kopšanas līdzekļus.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt dažādus krēmus, eļļas, skrubjus, ziepes utt., kuri sastāv no augu izcelsmes produktiem. Izstādē būs aplūkojami vairāk nekā 80 augu, drogu, augļu, sēklu un cita augu materiāla, ko skaistumkopšanā izmantojusi Kleopatra, par ko stāsta acteku leģendas vai ko pazinuši jau senie latvieši.

Mūsdienu piesārņotajā pasaulē arvien vairāk cilvēku izvēlas ķermeni kopt ar līdzekļiem, kuri sastāv no dabiskām izejvielām. Kosmētiku, kurā ir 95-100% augu izcelsmes izejvielas - ekstrakti, sulas, eļļas, aromatizētāji un citi komponenti - dēvē par ekokosmētiku. Atkarībā no sastāva tai piemīt barojoša, mitrinoša, atjaunojoša un citas ķermeņa kopšanai nepieciešamas īpašības, tajā skaitā dziedējoša.

«Ekokosmetika».

Izstāde būs apskatāma no 15.aprīļa līdz 31.maijam.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Apmeklētājiem dārzs no oktobra līdz aprīlim atvērts no plkst. 9.00 līdz 16.30.

Ieejas maksa: skolēniem Ls 0,50, pensionāriem un studentiem - Ls 1,00, pieaugušajiem - Ls 1,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, LU studentiem un darbiniekiem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas invalīdiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu