LU notiks ikgadējais pasākumu cikls «Februāris - teoloģijas mēnesis» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Atzīmējot Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes (LU TF) 94. gadadienu, fakultāte rīko ikgadēju Teoloģijas mēneša pasākumu ciklu, kura galvenā tēma šogad ir «Trimda», informēja Latvijas Universitātes Preses centrs.

Teoloģijas mēneša pasākumi sāksies 4.februārī, un tajos piedalīsies daudzi fakultātes absolventi, studenti un mācībspēki, starp viņiem Juris Cālītis, Laima Geikina, Ilze Jansone, Nils Sakss, Anna Lieckalniņa un citi.

Pasākumu ciklu tradicionāli ievadīs dievkalpojums LU Mazajā aulā 4.februārī plkst. 13.00. Teoloģijas mēnesis turpināsies ar LU 72. ikgadējās konferences teoloģijas un reliģiju zinātnes sekcijas sēdi. Pirmajā sēdē 2014. gada 6.februārī (sākums plkst. 10.00 Mazajā aulā) LU TF mācībspēki un doktorantūras studenti iepazīstinās ar savu pētījumu rezultātiem tādās tēmās kā trimdas nozīme Vecās Derības tapšanā, trimdas interpretācijas jūdaismā un kristietībā, Aviņjonas trimda, herēze un ortodoksija kristietībā un 2. gs. gnosticisms.

Otrā sēde 7.februārī (Raiņa bulvārī 19, 161. telpā) tradicionāli veltīta zinātnes un reliģijas dialogam - šoreiz diskusijas centrā priekšstati par nāvi un jautājumi, kas skar zinātnieku spekulācijas par «dvēseles» pēcnāves stāvokļa iespējamībām, nāvi kā apziņas sabrukšanu dzīvajā un nedzīvajā dabā, nāvessodu Latvijā, eitanāziju, psiholoģiskos aspektus teroristu-pašnāvnieču vervēšanā u. c.

Savukārt 14.februāris Teoloģijas mēneša ietvaros pasludināts par Radošuma dienu. Sākot no plkst. 15.00 Raiņa bulv. 19, 161. auditorijā būs iespēja iepazīt TF mācībspēku, absolventu un studentu radošo pusi - apmeklētājus sagaida muzikāla performance LU TF pirmā kursa studentu izpildījumā, kā arī literāri lasījumi, kuros piedalīsies LU TF absolventi, studenti un mācībspēki Toms Treibergs, Nils Sakss, Jānis Plaudis, Anna Lieckalniņa, Ralfs Kokins, Ilze Jansone, Laima Geikina un citi.

Ceturtdien, 19.februārī plkst. 14.00 visi interesenti aicināti piedalīties LU TF un LU Raiņa bulvāra 19 bibliotēkas kopīgi organizētās izstādes «Latvijas teologi trimdinieki» atklāšanā. Pēc tam plkst. 15.00 apmeklētāji varēs iesaistīties diskusijā «Trimdas garīgums» Klusajā lasītavā (piedalās Roberts A. Blumbergs, LR Ārlietu ministrijas goda konsuls Čikāgā, Ilinoisas pavalstī, LU TF docents Juris Cālītis u.c.).

Teoloģijas mēnesis noslēgsies 28.februārī, kad LU TF mācībspēki, studenti un absolventi piedalīsies simpozijā «Trimda un garīgums» (sarunas vada asoc. prof. Dace Balode, savos iespaidos par trimdu no dažādiem aspektiem dalīsies LU TF mācībspēki un studenti).

http://www.lu.lv/tiesraide/1/nc/

LU TF organizētajos pasākumus laipni lūgti piedalīties visi interesenti. Sīkāka informācija mājaslapās: www.lu.lv, www.lu.tf.lv, kā arī Latvijas Universitātes un LU TF lapās sociālajos portālos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu