LU notiks politiķes T. Beručašvili lekcija par Gruzijas ceļu uz Eiropu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 21. martā, Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā ar vieslekciju uzstāsies Gruzijas Ārlietu ministra vietniece Tamāra Beručašvili (Tamar Beruchashvili). Lekcijas tēma būs «Georgia's European Way» («Gruzijas eiropeiskais ceļš») un tās sākums paredzēts plkst. 14.30.

LU portālā

T. Beručašvili ir Ilia Valsts universitātes asociētā profesore un pieredzējusi politiķe. Viņa ieguvusi doktora grādu ekonomikā un jau vairāk nekā 15 gadus darbojas politikā, tostarp bijusi Gruzijas Tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru ministra vietniece, Eiropas un Eiroatlantisko lietu ministra vietniece, kā arī ieņēmusi daudzus citus vadošus amatus.

T. Beručašvili ieradīsies Rīgā kopā ar Gruzijas Ārlietu ministrijas delegāciju. Latvijā notiks Gruzijas un Latvijas politiskās konsultācijas, kurās piedalīsies arī Ārlietu ministrijas Valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs.

Latvija attiecības ar Gruziju veido, pamatojoties uz divpusējās sadarbības principiem un Latvijas kā ES un NATO dalībvalsts statusu, teikts LR Ārlietu ministrijas mājaslapā. Gruzija ir viena no Latvijas prioritārajām valstīm Eiropas kaimiņu politikā un Austrumu partnerībā, kā arī Latvijas attīstības sadarbības politikas kontekstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu