LU Zinātnes kafejnīcā stāstīs par domāšanas maģiju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 27.februārī, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes kafejnīcā, Raiņa bulv. 19, notiks Zinātnes kafejnīca par tēmu «Maģiskā domāšana», kurā piedalīsies Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (LU PPMF) pasniedzēji, kā arī LU doktoranti. Šis ir viens no Rīgas kultūras galvaspilsētas programmas pasākumiem.

psiholoģijas

Zinātnes kafejnīcā LU PPMF profesors Ivars Austers stāstīs par maģisko domāšanas procesu, vairāk pievēršoties tam, kādā veidā cilvēki analizē viņiem visapkārt pieejamo informāciju. PPMF Psiholoģijas nodaļas docente Inese Muzikante lasīs referātu par to, kāpēc autovadītāji mēdz braukt kā traki un ko tur var darīt, savukārt to, kā mūsu domāšanu ietekmē prese, varēs uzzināt doktorantu prezentācijās. Par saviem doktora darbiem stāstīs Laura Uzule «Kurzemes reģionālie laikraksti: žurnālistika, žurnālista profesionālā identitāte (1980-2010)» un Sandra Murinska - Gaile «Latgales reģiona prese kultūrsociālajā telpā».

Pasākumu vadīs Bioloģijas fakultātes pētniece Inese Čakstiņa.

Pirms Zinātnes kafejnīcas pasākuma, 25. februārī, plkst.18.00 ieskatu izvēlētajā tēmā sniegs LU Radio NABA (93,1 FM) raidījums «Zinātnes vārdā». Pie tā vadītājas Aijas Fedorovas studijā viesosies Ivars Austers. Savu versiju par maģisko domāšanu mūzikā piedāvās arī LU Radio NABA mūzikas klubs Nabaklab, kurā 28. februārī no plkst. 21.00 viesosies DJ apvienība «Baltic Balkan» no Lietuvas, kas pēdējā laikā kļuvuši par vieniem no vadošajiem un pieprasītākajiem balkan beat dīdžejiem Eiropā un ar mūziku izstāsta savu priekšstatu par maģisko domāšanu modernajā pasaulē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu