Ludzas vecpilsētā tiek atjaunots laukums (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Projekta «Tranzītceļa P49 ielu posmu rekonstrukcija Ludzas pilsētā» ietvaros tiek veikta Ludzas pilsētas vēsturiskā tirgus laukuma rekonstrukcija. Tirgus laukums ir neatņemama pilsētas vēsturiskā centra sastāvdaļa. Šeit galvenā dominante ir Pareizticīgo baznīca, turpat atrodas Ludzas tūrisma informācijas centrs, autoosta, viesnīcas, kafejnīcas un veikali. Pārbūves darbu rezultātā pilsēta atgūs vēsturisko laukumu, kas kļūs par pastaigu un atpūtas vietu, kur atpūtnieku uzmanību piesaistīs vairāki interesanti vecpilsētas objekti, portālu «Apollo» informēja Ludzas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Svetlana Rimša.

Laukums tiks bruģēts ar vietējo šķelto un apaļo granīta laukakmeni un betona bruģakmeni. To apgaismos laternas. Laukumā paredzēts izvietot jaunus atpūtas soliņus, atkrituma urnas un puķu dobes, lai nodrošinātu rekreācijas pakalpojumus un uzlabotu pilsētas vizuālo tēlu. Veidojot gājēju celiņus, tiks ievērotas vides pieejamības prasības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Pie atjaunotā laukuma paredzētas autostāvvietas automašīnām un autobusiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu