Lūsiņš par bijušo klubu Čehijā: ārprāts!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Edgars Lūsiņš pastāstījis par aizvadīto sezonu, kuru vārtsargs aizvadīja divās dažādās līgās.

Sezonas pirmajā pusē Lūsiņš pievienojās Čehijas 1. līgas klubam HC «Most», kurš tobrīd ieņēma 13. vietu 14 komandu konkurēncē. 12 spēlēs atvairīti vidēji 88,6% metienu un ielaisti 3,93 vārti. Edgars atzīst, ka uz šo līgu viņš nekad vairāk nedosies, jo viss notikušais viņam atgādinot lielu murgu.

«Gaidīju līgumu un sanāca ņemt to, kas bija pieejams. Tajā brīdī, protams, likās, ka tas ir pareizākais variants, bet kopumā par klubu varu teikt tā - ārprāts! Gan sportiskajā, gan cilvēciskajā ziņā tur bija bardaks. Visu vada un par visu atbild tikai viens cilvēks, man maksā naudu un viņš uzdod visādus jautājumus. Visu laiku paralēli meklēju kau ko citu, jo tas nebija tas, ko gribēju,» par klubu, kurš sezonā izcīnīja deviņas uzvaras un piedzīvoja 36 zaudējumus, stāsta Edgars.

HC «Most» klubā, kas sezonu noslēdza stabilā pēdējā vietā, vārtsargs ilgi nepalika un gadu mijā devās uz Vāciju, kur jau reiz ir spēlējis, kad 2009./2010. gada sezonā pārstāvēja Fištaunas «Pinguins» komandu. Arī šoreiz viņš nokļuva pēc spēka otrajā līgā, kur pievienojās Hannoveras «Indians» klubam un par šo klubu Edgars izsakās tikai pozitīvi.

«Klubs organizācijas ziņā ne ar ko neatšķiras, piemēram, no Rīgas «Dinamo», katrs klubā atbild par savu darbu. Ja esi komandā, tad ar tevi rēķinās. Hannoverā ir arī DEL (Vācijas augstākā līga) komanda «Scorpions», bet uz tās spēlēm bija tukšas tribīnes, savukārt uz mūsu mačiem viss pārpildīts. Vācijā jau esmu bijis vairākkārt un pārliecinājies, ka tur viss ir kārtībā. Esot tur tev ne par ko nav jāuztraucas un to esmu izjutis uz savas ādas,» saka Edgars.

Klubs gan sezonu beidza priekšlaicīgi, jo izslēgšanas spēlēs piedzīvots zaudējums jau pirmajā kārtā.

«Regulāro sezonu noslēdzam astotajā vietā, un zaudējām play-off pirmajā kārtā ar 0-4. Varēja gan pretī mums būt arī cita komanda, jo tikai punkts šķīra no septītās vietas, bet sanāca spēlēt pret līderiem,» norāda Edgars, kurš par savu nākotni runā izvairīgi.

«Neko patlaban nevaru pateikt, kaut kādi pavedieni jau ir un jāmēģina jautājumi par kluba izvēli nokārtot laicīgi, lai nav tā, ka piedāvā kaut ko, bet beigās tas ir pārsteigums un vilšanās,» piebilst 27 gadus vecais vārtsargs. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu