M. Dukurs: Pēc neveiksmes vaina jāmeklē sevī nevis sev apkārt (37)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu skeletonists Martins Dukurs sarunā ar «Apollo» atzīst, ka Pasaules kausa otrā posma otrajā braucienā pieļautās kļūdas esot tīri paša sportista vaina.  

Sezonas pirmajā posmā Kalgari Dukurs uzvarēja, bet aizvadītās nedēļas nogalē Pārksitijas trasē izcīnīja otro vietu. Lai gan pēc pirmā brauciena viņš bija līderis, otrajā braucienā pieļautās kļūdas maksāja pirmo vietu, uz kuru pakāpās krievs Aleksandrs Tretjakovs.

«Vai vari apsveikt ar otro vietu? Kāpēc ne? Arī tā ir laba vieta, jo nevienam nekas tāpat vien netiek dāvināts. Turklāt šoreiz vispār jāpriecājas, ka bija otrā vieta nevis zemāka,» saka Martins.

«Pārejā no sestās uz septīto virāžu mani pameta uz sāniem. Tā ir vieta, kurā, ja pieskaries apmalei, baigi «nogalina» ātrumu. Pērn šajā vietā jau biju «iekritis», taču treniņos viss bija kārtībā, tāpēc biju pārsteigts, ka tā notika. Tas izsita no sliedēm un arī trases lejasdaļā bija kļūdas,» stāsta skeletonists. «Tas bija sliktākais brauciens nedēļā un sanāca tieši sacensībās. Treniņos ne tuvu tik slikti nebija.»

Otrajā braucienā Tretjakovs sasniedza trases starta rekordu, taču Martins skaidro, ka tas nav radījis papildus spriedzi. «Godīgi sakot, nemaz nezināju viņa laiku. Dzirdēju tikai to, ka viņš ir labojis starta rekordu. Taču otrajos braucienos visi «meta nost», tādēļ arī Tretjakova iespētais nesabiedēja. Redzēju viņa laiku trases lejasdaļā un apzinājos, ka uzvarai pietiks ar stabilu braucienu.»

«Runājot par slidu izvēli, tad principā biju trāpījis, lai gan pirms sacensībām skatījos laika prognozi un sliecos par labu te vienām, te otrām. Uzķēru trasi, viss bija kārtībā, tādēļ pieļautās kļūdas ir tīri mana vaina,» uzsver Dukurs. «Pārksitijā izmēģināju arī jaunās naglenes, kurām būs jādod vēl viena iespēja. Taču to izvēle noteikti neietekmēja braucienu. Kamanas skrien, bet Ziemassvētku pauzē jāpastrādā ar slidām. Katrā ziņā pēc neveiksmēm vaina jāmeklē sevī nevis sev apkārt.»

Vaicāts par galvenā konkurenta Tretjakova sniegumu sezonas sākumā, Martins atzīst, ka fiziski krievu skeletonists izskatoties labi. «Tehniski gan nevarētu teikt, ka viņš būtu spēris soli uz priekšu. Pērn tendences pat izskatījās labāk. Varbūt viņš labāk brauca

«Pēdējā Ziemeļamerikas posmā mēģināsim koncentrēties uz braucieniem, neko baigi eksperimentēt negrasāmies. Eksperimentus vairāk atstāšu Vinterbergas posmam,» piebilst Dukurs.

Pasaules kausa trešais posms jau šajā nedēļas nogalē risināsies Leikplesidas trasē ASV, bet pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu