M.Rēdlihs: Priecājos, ka varēšu kaut ko paveikt kluba atdzimšanas labā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pāreja uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Jaroslavļas «Lokomotiv» latviešu uzbrucējam Miķelim Rēdliham ir liels izaicinājums, hokejists pastāstīja intervijā portālam «sportbox.ru».

Līdz šim Rēdlihs pārstāvēja Latvijas vienību Rīgas «Dinamo», bet uz Jaroslavļu pārcēlās pēc aizritējušās sezonas.

Latvietis noslēdzis trīs gadu līgumu, bet vienošanās nosacījumus viņš nekomentē.

«Mani savā sastāvā vēlējās redzēt arī citi klubi, tomēr «dzelzceļnieki» piedāvājumu izteica pirmie, parādot savu ieinteresētību,» notikumus pēc kļūšanas par neierobežoti brīvo aģentu atcerējās uzbrucējs. «Jaroslavļas komanda tradicionāli cīnās par visaugstākajām vietām. Tāpat man ļoti gribējās kļūt par daļu no atjaunotā kolektīva. Ļoti priecājos, ka varēšu kaut ko paveikt kluba atdzimšanas labā, man tas ir liels gods.»

«Līdz 28 gadiem man nebija ne vēlēšanās, ne iespējas, kaut ko mainīt savā dzīvē, jo biju saistīts ar kontraktu,» Rēdlihs atcerējās laikus «Dinamo» komandā. «Tomēr vienmēr iestājas brīdis, kad gribas mest izaicinājumu sev pašam. Pienāca laiks kaut ko pamainīt, kaut Rīgā mani viss apmierināja.»

«Nedomāju, ka mana un Jāņa Sprukta aiziešana pavājinās Rīgas «Dinamo»,» Rēdlihs teica, ka pēc komandas veiksmīgi aizvadītās pagājušās sezonas «Dinamo» hokejistiem transfēru tirgū pievērsta lielāka uzmanība. «Klubā ir ļoti labi jaunie hokejisti, kuri līdz šim guva ne tik lielu spēļu laiku. Tagad viņiem parādīsies iespēja, un uzskatu, ka «Dinamo» arī nākamo sezonu aizvadīs cienīgi.»

«Klubs man piešķīris dzīvokli pilsētas centrā. Ļoti ērti. Līdz hallei var aizbraukt ātri,» par jaunajiem apstākļiem pastāstījis Rēdlihs. «Man jau parādīja, kur var garšīgi paēst, kādos veikalos vislabāk pirkt produktus un tā tālāk. Vienā restorānā gatavo ļoti garšīgu gaļu, tagad iesaku visiem tur doties.»

Rēdlihs atzina, ka iepriekš nav zinājis nevienu no jaunajiem komandas biedriem, bet tagad jau paspējis ar visiem sadraudzēties. «Biežāk runājam ar Romānu Ļudučinu. Komandā ir laba atmosfēra.»

Tieši Ļudučins latvieti Jaroslavļā iesaucis par Zohanu par godu galvenajam varonim no filmas «Zohans - īpašo uzdevumu frizieris». «Tas notika, jo es bieži saku «jā-jā-jā» vai «nē-nē-nē». Arī filmā galvenais varonis tā atkārtoja.»

Aizvadītajā sezonā Rēdlihs KHL regulārajā čempionātā aizvadīja visas 54 spēles, gūstot 13 vārtus un veicot 31 rezultatīvu piespēli. Viņš kļuva par līgas septīto labāko rezultatīvo piespēļu autoru un 12.rezultatīvāko hokejistu. Savukārt septiņās Gagarina kausa spēlēs Rēdlihs guva divus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, kļūstot par izslēgšanas turnīra pirmās kārtas rezultatīvāko spēlētāju.

Kā ziņots, pagājušā gada 7. septembrī neilgi pēc pacelšanās avarēja «Jak-42» markas lidmašīna, kurā atradās visa Jaroslavļas «Lokomotiv» komanda.

Pēc notikušā «Lokomotiv» atsauca dalību no KHL čempionāta un pagājušajā sezonā ar atjaunotu sastāvu piedalījās Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā, bet nākamajā sezonā atgriezīsies KHL.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu