Mācītājs domā, ka «Lego» ir sātana izgudrojums (76)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Poļu mācītājs aicinājis vecākus pasargāt savus bērnus no «Lego» konstruktoriem, jo tie esot sātana izgudrojums un spējot «iznīcināt» bērnu dvēseles.

Vecākiem veltītā prezentācijā Slavomirs Kostševa brīdināja, ka slavenais dāņu rotaļlietu ražotājs ar «Monster Fighters» un «Zombie» sērijām esot pievērsies «tumsas un nāves pasaulei».

«Draudzīgi cilvēciņi aizvietoti ar tumšiem briesmoņiem,» skaidroja garīdznieks. «Šīs rotaļlietas var atstāt nelabvēlīgu iespaidu uz bērniem. Tās var iznīcināt viņu dvēseles un pievērst viņus tumsai.»

«Monster Fighters» sērijā izdota Lorda Vampīra figūriņa. Viņa pretinieki ir doktors Rodnijs Retbons un majors Kvintons Stīls, kuri cenšas nepieļaut «pasaules ieskaušanu tumsā».

Kostševa atsaucās uz Jaunzēlandes Kenterberijas Universitātes atklājumu, ka «Lego» figūriņu sejas gadu gaitā sākušas rotāt arvien dusmīgākas grimases. Tas apliecina bērnu iemīļoto rotaļlietu ļauno dabu, ir pārliecināts mācītājs.

«Sejas izteiksmes apgrūtina labā nošķiršanu no ļaunā. Izskatās, ka labie varoņi kaujā zaudē, bet ļaundaru sejas pauž apmierinājumu par savu mērķu sasniegšanu,» viņš turpina.

Tomēr eksperti uz Kostševas izteikumiem raugās ar skepsi.

«Tie ir tikai konstruktori,» sacīja psiholoģe Monika Filipovska. «To saistīšana ar sātanu nav pareiza. Tagad bērni no tiem baidīsies.»

«Lego» nav vienīgā bērnu rotaļlietu kompānija, kas izraisījusi Kostševas sašutumu. «Hello Kitty» un «My Little Pony» viņš savulaik nodēvējis par «nāves nesējiem».

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu