Mācīties nekad nav par agru!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Do you speak English? Droši vien daudzi vecāki tagad apstiprinoši māj ar galvu. Bet kā ir ar jūsu bērnu? Kad viņam jāsāk mācīties svešvalodas? Kāpēc pirmsskolas vecuma bērni labāk apgūst valodas?

«IH Riga-Satva»

Nav tādu vecāku, kas nesapņotu ieguldīt savā atvasē pēc iespējas vairāk zināšanu. Baleta skola, daiļslidošana, teniss... Šis saraksts var būt bezgalīgs. Taču ne vienmēr tās nodarbības, ko izvēlējušies vecāki, patiešām ir piemērotas mazulim.

— Valodu apgūšana — tas ir kas cits, — apgalvo skolas direktore N. Zeļeņina, pieminot Marlēnas Dītrihas citātu: «Lai ko tu nedarītu savu bērnu labā, noteiktā vecumā viņi tev to pārmetīs. Vienīgais, uz ko vajadzētu uzstāt, ir svešvalodu apgūšana. Tas tev tiks piedots.»

Optimālais vecums, lai sāktu mācīties valodu, ir pieci gadi. Šajā vecumā bērni kļūst sabiedriski, pieaug viņu spēja koncentrēties. Un viņi vēl nav noslogoti ar skolas nodarbībām.

— Bet vai nav par agru?

— Noteikti nav! Mazi bērni neticami ātri atceras jaunos vārdus. Ja jūs liksiet četrus gadus un astoņus gadus vecam bērnam iemācīties vienādu daudzumu vārdu, redzēsiet, ka daudz ātrāk iemācīsies jaunākais bērns.

Starp citu, IQ līmenis tiem bērniem, kas sākuši svešvalodu apguvi piecu gadu vecumā, ir daudz augstāks nekā tiem, kas valodu pamatus ir ieguvuši tikai skolā.

— Ar «savu» skolotāju labāk?

— Nav noslēpums, ka pasniegt mazuļiem nebūt nav viegli. Mazulim ir svarīgi, lai viņš mācītos pie «sava» pedagoga. Es esmu pārliecināta, ka tādam pasniedzējam jābūt arī iedzimtai spējai saprast «mazo». Mūsu skolā ir tieši tādi pasniedzēji.

«IH Riga-Satva»

— Un ko piedāvājat vecākiem?

<em>on-line</em> testā

— Ar kādiem jaunumiem iepriecināsiet?

«English+»

ir šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu