Madonas rallijam dalību pieteicis «WRC Akadēmijas» vicečempions

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Timo Anis

Līdz rallijam «Madona 2012» nav vairs daudz atlicis un līdz vienām no interesantākajām rallija sacensībām šajā gadā vairs ir tikai nedēļa. Jau tagad ir skaidrs, ka dalībnieku skaita ziņā Madonas rallijs būs viens no kuplākajiem čempionāta posmiem šajā sezonā Latvijā. Madonā uz starta stāsies ne tikai rallijsprinta braucēji, bet arī Latvijas un Igaunijas stiprākās rallija ekipāžas. Esam jau ziņojuši, ka šogad Madonas rallijs paralēli ir iekļauts arī Igaunijas rallija čempionāta kalendārā.

Rallija vērienīgumu apliecina fakts, ka nedēļu vēl pirms sacensībām ir jau pieteikušās vairāk nekā 100 rallija ekipāžas. Maksimālais rallija un rallijsprinta automašīnu skaits, ko sacensību organizētāji ir noteikuši ir 150 ekipāžas.

Rallija «Madona 2012» organizatore Liene Apšvalka atklāj, ka Madonas rallijā ar «Subaru Impreza» automašīnu plāno startēt spēcīgais un talantīgais igaunis Egons Kaurs. Pagājušajā gadā šis pilots ar «Ford Fiesta R2» automašīnu startēja «WRC Akadēmijā», kur viņš izcīnīja 2.vietu. Šī perspektīvā rallija braucēja pirmās sacīkstes bija 2002.gadā viņa dzimtajā Igaunijas pilsētā Pērnavā, kad Egons Kaurs izmēģināja spēkus ledus sacīkstēs. Nākamo gadu laikā Egona Kaura sportiskā karjera attīstījās, līdz 2011.gadā Igaunijas sportists izmēģināja spēkus «WRC Akadēmijā». Uzvarot vairākus šo sacensību posmus, Egons Kaurs nodrošināja sev otro vietu «WRC Akadēmijas» kopvērtējumā.

Tāpat aplūkojot līdzšinējo dalībnieku sarakstu varam redzēt, ka rallijā «Madona 2012» uz starta, bez latviešu, igauņu un krievu braucējiem, stāsies ekipāžas no Somijas, Lietuvas, Ukrainas un Baltkrievijas.

Rallijā ir gaidāma spēcīga konkurence ne tikai N4 grupas braucējiem, bet arī R2 klasē, kur dalību ir pieteikuši vairāki konkurētspējīgi sportisti. Tāpat līdzjutēji varēs sekot līdzi S2000 un WRC automašīnām. Līdz ar to Madonas rallijā visi līdzjutēji redzēs spraigu un bezierunu cīņu sportistu starpā katrā no rallija ieskaitēm.

Rallija «Madona 2012» direktors Romāns Ērkulis akcentē, ka Madonā startēs visas konkurētspējīgākās Igaunijas ekipāžas, jo šis rallijs ir arī Igaunijas čempionāta posms un, lai pretendētu uz uzvaru kopvērtējumā, katras grupas labākajām ekipāžām ir jāstartē visos rallija posmos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu