Madonna atbalsta «Pussy Riot» meitenes; pareizticīgie pieprasa koncerta atcelšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIAnovosti/Scanpix

Krievijas pareizticīgās baznīcas atbalstītāji  pieprasījuši aizliegt popdīvas Madonnas koncertus, jo viņa rosinājusi atbrīvot no apcietinājuma huligānismā apsūdzētās pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieces. 

Ierodoties Maskavā, Madonna pauda cerību, ka apsūdzētajām «Pussy Riot» dalībniecēm nenāksies vēl ilgāk palikt cietumā.

«Es esmu pret cenzūru, un savas karjeras laikā vienmēr esmu atbalstījusi vārda brīvību,» viņa teica. «Tāpēc es domāju, ka vēršanās pret viņām ir netaisnīga, un es ceru, ka viņām nenāksies pavadīt cietumā vēl septiņus gadus.»

«Tā būtu traģēdija,» viņa piebilda.

Jau vēstīts, ka trīs «Pussy Riot» dalībnieces - Nadežda Tolokoņņikova, Marija Aļohina un Jekaterina Samuceviča - tiek apsūdzētas reliģiska naida motivētā huligānismā par antiputiniskas «panku lūgšanas» akcijas «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!» sarīkošanu Krievijas galvaspilsētas Kristus Pestītāja katedrālē šā gada februārī.

Sievietes ieslodzījumā pavadījušas piecus mēnešus. Prokuratūra otrdien pieprasīja apsūdzētajām trīs gadu cietumsodu.

Maksimālais sods, ko var piespriest par reliģiska naida motivētu huligānismu, ir septiņi gadi cietumā.

Taču Krievijas Pareizticīgo karognesēju savienības pārstāvis uzskata, ka dziedātāja iejaucas valsts iekšējās lietās un izdara spiedienu uz tiesu.

«Mēs paši nespējam aizliegt viņas koncertus, taču varam vērsties pie amatpersonām, kas sevi sauc par pareizticīgajiem, lai to panāktu,» pārstāvis teica ziņu aģentūrai «Interfax». «Šī sīkā dziedātāja atklāti izsmej mūsu likumus, tradīcijas un kultūru.»

Madonnas koncerta jau noticis Maskavā, bet ceturtdien tas paredzērts Sanktpēterburgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu