Madonna saņēmusi nāves draudus par «Pussy Riot» aizstāvēšanu (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu popdīva Madonna saņēmusi nāves draudus par krievu pankmūzikas grupas «Pussy Riot» aizstāvību, kā arī viņai draudēts ar apcietinājumu par «homoseksuālas uzvedības propagandēšanu» 2013.gada koncertos Krievijā.

Trešdien labdarības organizācijas «Amnesty International» koncertā Ņujorkā Madonna sevi raksturoja kā «brīvības cīnītāju». Viņa uz skatuves aicināja grupu «Pussy Riot», kuras dalībnieces nesen tika atbrīvotas no ieslodzījuma par reliģiska naida motivētu huligānismu. Šāda apsūdzība tika izvirzīta par grupas skandalozo uzstāšanos baznīcā Maskavā.

«Vai mums būtu jācīnās par tiesībām būt brīviem, paust savas domas, formulēt viedokli, mīlēt tos, ko mīlam, būt tādiem, kādi esam?» sacīja Madonna. «Es sevi uzskatu par brīvības cīnītāju jau kopš 80.gadiem. Tad es sapratu, ka varu dziedāt ne tikai par to, ka esmu materiālistiska meitene un jūtos kā jaunava. Es esmu samaksājusi un tikusi sodīta par pretošanos tāda veida diskriminācijai, bet tas nekas.»

Dziedātāja arī atzina, ka viņai draudēts ar arestu par 2012.gada koncertiem Krievijā, jo tie esot «propagandējuši homoseksuālu uzvedību». «Lieki teikt, ka es neizmainīju nevienu pašu detaļu savā programmā. 87 mani fani tika aizturēti par homoseksuālu uzvedību, lai arī kas tas būtu,» viņa atceras.

Madonna un «Pussy Riot» labdarības koncertā uzstājās tikai ar runu, bet ne dziesmām. Izpildītāju vidū bija grupa «Cold War Kids», dziedātāja Lorīna Hila un rokgrupa «Blondie».

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu