Mads Ostbergs sniedz ekskluzīvu interviju speciāli «Rally Talsi 2012»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.madsostberg.no

Līdz Čempionu cīņām «Rally Talsi 2012» atlicis mazāk kā mēnesis un sagatavošanās darbi notiek ar pilnu jaudu. Jau ziņojām, ka šogad Čempionu sarakstu papildinās Pasaules Rallija Čempionāta (WRC) dalībnieks un šā gada Portugāles rallija uzvarētājs Mads Ostbergs, kurš «Rally Talsi 2012» startēs «MML Sports - ASRT» komandas sastāvā ar N4 grupas Mitsubishi Lancer Evo X, tādejādi izlīdzinot tehniskos spēka samērus ar citiem Čempionu rallija dalībniekiem.

«Rally Talsi 2012» organizatora Raimonda Strokša komentāri par gaidāmo notikumu: «Darbs ar «Rally Talsi» Čempionu sastāvu sākas tad, kad ir beigušies visi nacionālie čempionāti pasaulē, un ir zināmi aktuālie rallija čempioni. Doma par Ostberga uzaicināšanu radās pagājušā gada decembrī, un, kad izteicu viņam šādu piedāvājumu, Mads bija ļoti atsaucīgs - paziņoja, ka labprāt piedalītos Talsu rallijā. Uzreiz sapratu, ka viens pats to nepaveikšu, turklāt Ostbergs visus savus finansiālos resursus bija ieguldījis startiem WRC, līdz ar to nolēmu šim projektam piesaistīt, manuprāt, vienas no lielākajām un profesionālākajām rallija komandām Latvijā – «Auto Stils Rally Technica» (ASRT) un «MML Sports»». Jaatzīmē, ka šādā līmenī abas komandas vēl nekad nebija sadarbojušās un tieši ar to šis notikums ir tik unikāls.

«Jā, nebija viegli pie viena galda dabūt divus tik ietekmīgu autosporta komandu vadītājus, taču ir liels prieks, ka sarunu rezultātā nonācām pie kopsaucēja. «ASRT» bija pieejama N4 grupas Mitsubishi Lancer Evolution X sporta automašīna, savukārt «MML Sports» piekrita nodrošīnāt šīs automašīnas apkopi «Rally Talsi 2012» laikā. Tādā veidā mēs visiem pierādīsim, ka tikai sadarbojoties varam paveikt tik lielas lietas», skaidro Raimonds Strokšs.

Gan «ASRT», gan «MML Sports» ir komandas ar lielu pieredzi rallija automašīnu sagatavošanā un apkopē, tādēļ Raimonds Strokšs ir vairāk kā pārliecināts, ka šīs sadarbības rezultātā Mads Ostbergs būs konkurētspējīgs un ļoti ātrs «Rally Talsi 2012» trasē. Strokšs: «Gribu pateikt lielu paldies gan «ASRT» īpašniekam Aināram Igaveņam, gan «MML Sports» līdzīpašniekam Valdim Spredzim par šo iespēju. Domāju, ka tāda sportista, kā Mads Ostbergs, parādīšanās Latvijā ir pierādījums tam, ka nav nekā neiespējama un vienmēr ir jātiecas augstāk».

Ainārs Igaveņš, «ASRT» īpašnieks: «Esam priecīgi par šādu sadarbību ar «MML Sports» un «Rally Talsi». Tā ir liela atbildība un arī laba iespēja parādīt, cik kvalitatīvas rallija automašīnas spēj sagatavot «ASRT» komanda. Es domāju, ka ar Ostberga mašīnu viss būs labi un, ja viņš pats spēs ātri pierast pie auto, tad parādīs labu rezultātu un «Rally Talsi 2012» būs ļoti aizraujošas sacensības gan sportistiem, gan skatītājiem». «ASRT» komanda «Rally Talsi 2012» arī apkalpos vairākas ekipāžas, tostarp iepriekšējo gadu Zviedrijas rallija čempionus Jocke Nyman/Bo Holmstrand un Jimmy Joge/John Stigh.

Valdis Spredzis, «MML Sports» līdzīpašnieks: «Šī ir unikāla iespēja mums visiem, un es ļoti pozitīvi skatos uz šādu sadarbību ar «ASRT» un «Rally Talsi». Ir patīkami apzināties, ka kaut kas tāds ir iespējams. Sākotnēji «MML Sports» nemaz nebija tāda plāna startēt Talsos, taču, kad Raimonds Strokšs piezvanīja un atklāja par kādu pilotu ir runa, nolēmām, ka tas ir jādara. Ticu, ka «ASRT» sagatavotā N4 grupas Mitsubishi Lancer Evolution X būs laba un konkurētspējīga mašīna, turklāt Mads Ostbergs ir augstas klases Pasaules rallija pilots, un uzskatu, ka viņam nebūs lielas grūtības saprasties ar N4 grupas automašīnu. «MML Sports» no savas puses izdarīs visu iespējamo, lai nodrošinātu Ostbergam veiksmīgu ralliju. Tas viss kopā padarīs «Rally Talsi 2012» par neazmirstamu pasākumu».

Tuvojoties «Rally Talsi 2012» mēģinājām noskaidrot Mada Ostberga domas par gaidāmo ralliju un startu ar viņam neierasto N4 klases automašīnu. Piedāvājam noskatīties video, kurā Mads Ostbergs komentē gan notikumus WRC, gan izsaka prognozes par dalību «Rally Talsi 2012».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu