«Magic» basketbolists Turkoglu saņēmis 20 spēļu diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

NBA komandas Orlando «Magic» turku basketbolists Hidajets Turkoglu saņēmis 20 spēļu diskvalifikāciju par aizliegto steroīdu lietošanu.

Līgas vadība pavēstījusi, ka 33 gadus vecā spēlētāja organismā konstatēta aizliegtā steroīda metenolona pēdas. Pats basketbolists notikušajā vaino kādu treneri Turcijā, viņa vārdu gan neatklājot.

«Kamēr pagājušajā vasarā biju mājās Turcijā, treneris man iedeva preparātu, kuram bija man jāpalīdz ātrāk atlabt no pleca savainojuma,» pastāstīja Turkoglu. «Es nezināju, ka tas ir aizliegts, jo pirms tam to nepārbaudīju.»

Tāpat basketbolists piebilda, ka uzņemas pilnu atbildību par notikušo. «Uzņemos atbildību par notikušo. Galu galā man pašam jākontrolē, kādas vielas uzņemu. Atvainojos Orlando kluba vadībai, līgai, maniem komandas biedriem un visiem «Magic» līdzjutējiem.»

Diskvalifikācija stājās spēkā trešdienas naktī, kad «Magic» aizvadīja maču pret «Atlantas «Hawks» komandu.

Šīs sezonas 11 aizvadītajos mačos Turkoglu vidēji spēlē guva tikai 2,9 punktus, izdarīja 2,1 rezultatīvu piespēli un izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas. Bet kopumā savas 13 gadu NBA karjeras laikā basketbolists vidēji izcēlies ar 11,9 punktiem, 4,2 izcīnītām bumbām zem groziem un 3,1 rezultatīvu piespēli.

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā «Magic» ar 15 uzvarām 52 mačos ir priekšpēdējā, 14. vietā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu