Maģiskajā 12.12.12., zvanīs Laimas pulkstenis Rīgā (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien, maģiskajā 12.decembrī plkst. 12:00 pirmoreiz tā pastāvēšanas vēsturē zvanīs Laimas pulkstenis Rīgā. Aicinām visus interesentus būt klāt šajā maģiskajā brīdī.

Laimas pulkstenis ir leģendāra satikšanās vieta Rīgā rīdziniekiem un Rīgas viesiem jau kopš pagājušā gadsimta 30-tajiem gadiem. Mūsdienās Laimas pulkstenis ir viens no Rīgas simboliem.

Savukārt plkst. 11:00 Laimas Svētku namiņā tiks paziņotas tās piecas ģimenes, kurām šokolādes fabrika Laima, akcijas «Laima apvieno ģimenes» ietvaros, dāvās iespēju satikties un būt kopā šajos svētkos.

Rīgā Laimas pulksteni uzstādīja 1924.gadā ar praktisku nolūku – ļaut rīdziniekiem ierasties darbā precīzi laikā. 1936.gadā pulksteni izdekorēja ar valsts lielākā saldumu ražotāja Laima nosaukumu un logotipu. 1999.gadā Laimas pulkstenim veica pilnīgu rekonstrukciju, atjaunojot tādu izskatu, kāds tas bija trīsdesmitajos gados. Laimas pulkstenis kļuvis ne tikai par uzņēmuma un Rīgas simbolu, bet arī par rīdzinieku un Rīgas viesu iecienītāko satikšanās vietu.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu