Maijs, visticamāk, nelutinās ar siltumu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Maija vidējā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma tuvu normai, liecina Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm visās maija nedēļās gaisa temperatūra būs tuvu ilggadējam vidējam rādītājam. Nokrišņu daudzums mēneša pirmajā pusē varētu būt mazāks par normu, bet mēneša otrajā pusē lietus mākoņi, iespējams, ciemosies biežāk.

Dažās naktīs gaisa temperatūra noslīdēs mazliet zem nulles. Vietām Latvijā jau naktī uz 2.maiju gaiss atdzisīs līdz -2 grādiem. Maijs sāksies ar pārsvarā skaidrām debesīm, bet laikā ap 5.maiju ciklons var atnest pirmās plašās nokrišņu zonas.

Tuvāko trīs mēnešu vidējā gaisa temperatūra gaidāma nepilnu grādu augstāka par normu.

Aprīlis Latvijā bija aptuveni grādu siltāks par normu. Mēneša pirmā dekāde bija divus grādus aukstāka nekā ierasts, gaisa temperatūra dažās naktīs vēl noslīdēja zem -10 grādiem. Aprīļa otrā puse bija siltāka nekā parasti, un augstākā gaisa temperatūra tika reģistrēta 27.aprīlī, kad Daugavpilī termometra stabiņš pakāpās līdz pat +25 grādiem.

Nokrišņu daudzums aprīlī valstī vidēji bija aptuveni trešdaļu lielāks par normu, vienīgi Kurzemes rietumos mēnesis bija sausāks nekā citus gadus, liecina aģentūras BNS apkopotie Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu