Mainās datumi pabalstu saņemšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mainās datums pabalstu izmaksai vecākiem, kuru bērns netiek nodrošināts ar vietu Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē, portālu «Apollo» informēja Rīgas Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Šodien stājas spēkā grozījumi Rīgas Domes 2006. gada 21. novembra saistošajos noteikumos nr. 61 «Par pašvaldības pabalstu vecākiem (aizbildņiem), kuru bērns netiek nodrošināts ar vietu Rīgas izglītības iestādē pirmsskolas izglītības programmas apguvei». Līdz šim vecāki pabalstu par kārtējo mēnesi saņēma līdz šā mēneša 25. datumam. Turpmāk pabalstu varēs saņemt par iepriekšējo mēnesi līdz esošā mēneša 5. datumam. Tas nozīmē, ka par oktobri pabalstu vecākiem pārskaitīs nevis līdz 25. oktobrim, kā līdz šim, bet līdz 5. novembrim. Tāpat kā iepriekš pabalstu izmaksās reizi mēnesī, pārskaitot to uz personas kontu bankā.

Ir izmaiņas arī pabalsta piešķiršanas kārtībā. Līdz šim, lai saņemtu pabalstu iesniegumā norādītajā gadā, bija jāgaida mācību gada sākums. Jaunie noteikumu grozījumi paredz, ka pabalstu piešķir, ja iesniegumā norādītajā laikā bērns netiek nodrošināts ar vietu pirmsskolā. Piemēram, ja vecāki, reģistrējot bērnu, iesniegumā norādījuši, ka vieta pirmsskolā vajadzīga 2008. gada janvārī, bet vietu trūkuma dēļ 2008. gada janvārī bērnu ar to nevarēs nodrošināt, vecākiem būs tiesības saņemt pabalstu no 2008. gada februāra, negaidot mācību gada sākumu.

Pašvaldība pabalsta izmaksas pārtrauks, ja tiks konstatēts, ka bērna vai vecāku (aizbildņa) deklarētā dzīvesvieta ir ārpus Rīgas pilsētas administratīvās teritorijas. Pabalstu nepiešķirs to bērnu vecākiem, kas ir nodrošināti ar vietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošajā privātajā izglītības iestādē, kas noslēgusi līgumu ar Rīgas Domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu par līdzfinansējumu.

Rīgas pašvaldība ikmēneša 50 latu pabalstus vecākiem (aizbildņiem), kuru bērns netiek nodrošināts ar vietu Rīgas izglītības iestādē pirmsskolas izglītības programmas apguvei, sāka maksāt 2006. gada decembrī.

Tālruņi informācijai: 7026892, 7026891, 7026884.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu