Maize ar olīvām un sieru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

[s:36508]

Sastāvdaļas:
250 - 300g miltu 
2 olas
100 ml ūdens
100 ml olīveļļas
25g rauga
150 g Feta siera 
100g olīvas
 
Pagatavošana:

No eļļas, olām, ūdens iejauc mīklu, pieliek nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu raugu. Mīklai miltus lieciet pēc vajadzības, lai iznāk ne sevišķi stingra mīkla. Mīklai pielik nedaudz sāls, bet uzmanīgi, jo siers un olīvas ir sālīti. Mīklu liek siltā vietā, lai uzrūgst.

Sieru sagriež mazos kubiņos, olīvas sagriež ripiņās. Kad mīkla uzrūgusi, tai pievieno sieru un olīvas, samīca mīklu no jauna un liek ietaukotā garenā keksa formā, apsedz ar dvieli, liek siltumā, lai uzrūgst.

Cep 180 grādu temperatūrā 35-40 minūtes. Lieliski garšo ar labu olīveļļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu