Maizītis par «Parex»: ar VK atzinumu var nepietikt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis uzskata, ka saistībā ar «Parex» bankas pārņemšanu ar Valsts kontroles (VK) atzinumu var arī nepietikt, jābūt arī faktiem par valstij nodarītajiem zaudējumiem, trešdien vēsta «Diena».

Viņaprāt, notikušajā jābūt saskatītam noziedzīgam nodarījumam. No plašākiem komentāriem Maizītis gan atturas, jo Ģenerālprokuratūra vēl nav saņēmusi VK ziņojumu.

Jānis Maizītis gan uzsver, ka Ģenerālprokuratūrai, ja tā nolemtu pārbaudīt šo faktu, būtu jānoskaidro, vai valstij no naudas aizplūšanas radās zaudējumi un vai tas notika tāpēc, ka nebija uzlikti ierobežojumi.

Viņš skaidro, ka VK atzinums balstīts uz revidentu atzinumiem. Ne vienmēr, pamatojoties tikai uz tiem, prokuratūra var izdarīt savus secinājumus, tāpēc var būt vajadzīgas jaunas pārbaudes.

Ģenerālprokurors arī piesardzīgi izsakās par iespēju publiskot pēc iespējas vairāk ar bankas pārņemšanu saistīto dokumentu.

Bažas par to, ka valstij nodarīti zaudējumi «Parex bankas» pārņemšanas procesā, radušās pēc tam, kad mediju rīcībā nonāca VK revīzijas ziņojums, kas pagaidām nav oficiāli publiskots.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu