Mājiniekiem zelta medaļas (94)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par 2013. gada pasaules čempioniem hokejā svētdien vakarā kļuva Zviedrijas hokejisti, kuri finālā Stokholmā pārspēja Šveices valstsvienību.

Zviedri savu skatītāju priekšā Šveices izlasi uzvarēja ar rezultātu 5:1. Pēdējo reizi laukuma saimnieki pie zelta medaļām bija tikuši 1986. gadā, kad zeltu ieguva PSRS hokejisti.

Rezultāts tika atklāts pirmās trešdaļas 5. minūtē, kad Šveices izlasi vadībā izvirzīja Romāns Josi. Ilgi šveicieši neatradās vadībā un pēc četrām minūtēm izlīdzinājumu panāca Ēriks Gustafsons.

Perioda vidū 2+10 noraidījumu saņēma viens no Šveices izlases līderiem Andreass Ambūls un Henriks Sedins no vārtu priekšas gaisā esošo ripu raidīja tukšos vārtos.

Otrajā periodā pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, taču pārspēt Martinu Gerberu neizdevās. Vairākumā pa reizei spēlēja gan zviedri, gan šveicieši, tomēr uz tablo pēc 40 minūtēm saglabājās minimāls Zviedrijas pārsvars - 2:1.

Trešās trešdaļas 8. minūtē Simons Hjalmarsons trešo reizi pārspēja Gerberu, palielinot pārsvaru, mača 56. minūtē Lūi Ēriksons panāca 4:1, bet spēles izskaņā, kad šveicieši spēlēja vairākumā un noņēma vārtsargu, Henriks Sedins guva piektos vārtus.

Iepriekšējo reizi zviedri pie zelta medaļām tika 2006. gadā, kad turnīrs norisinājās Rīgā.

Komentāri (94)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu