«Mājokļa jautājums»: Gabaliņš jūras viesistabā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

26. novembra «Mājokļa jautājums» devās uz Jelgavu, gatavot pārsteigumu piecu bērnu māmiņai un sešu mazbērnu vecmāmiņai Lilitai Izkalnei.

Lilita, kas viena pati uzaudzinājusi piecus bērnus, ir skolotāja Aizupes skolā un pensijas virzienā nemaz nedomā lūkoties, jo ar viņas enerģiju mājās nosēdēt nav viegli. Spēku un enerģiju viņai dod bērni, darbs un hobiji. Brīvajā laikā Lilita jau vairākus gadus nodarbojas ar floristiku. Tāpat kā daudzās latviešu ģimenēs, viena Lilitas meita un dēls dzīvo Īrijā. Bērni mammai nolēmuši sarūpēt jaunu viesistabu, jo, kopš Lilita dzīvoklī palikusi viena, viņu dažkārt māc skumjas. Jaunā interjera uzdevums būs aizgaiņāt prom Lilitas skumjas ar jaunu auru un pārmaiņām.

Lilita pati viesistabu vēlas siltāku, jo tā ir aukstākā no visām telpām dzīvoklī, vēl Lilitas vēlme būtu, lai viesistabā ienāktu kāds gabaliņš jūras. Viņai patīk apaļas formas interjerā, jo tās, viņasprāt, rada siltuma sajūtu, raisa saticību un vienotību. Brūni bēšīgajā telpā ieskanēsies zilā toņu gamma, kurā tumši pelēkie toņi caur tirkīza ultramarīnzilajiem pāries uz spilgti tirkīzzilajiem. Istabas noskaņa būs — saulaina diena pie jūras. Uz grīdas tiks klāts bambusa parkets, mēbeles būs no balti krāsota bērza koka, un brīvdienu noskaņa istabā ienāks caur mēbelēm, tekstilijām un gaismas ķermeņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu