«Mākslas bankā» apskatāma Daces Runčas gleznu izstāde «Tagad»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 16.jūlija līdz 28.jūlijam galerijā «Mākslas banka» būs apskatāma Daces Runčas gleznu izstāde «Tagad».

Pati autore komentējot  personālizstādi raksta: »...gleznot, man tas nozīmē ļaut materializēties emocijām, palīdzot sajūtu tēliem iegūt formu, krāsu, stāstu, komunikācijas spēju. Mana glezniecība ir spontāna, es gleznoju mirkļu portretus, un mirkļi nemēdz ilgi pozēt. TAGAD Tas, kas ir mirklī, nav svarīgi, īsā vai garā, bet tieši te un tagad. Dienišķā mirķļa svētums, apbrīnojums un slavinājums.  Akrila krāszieda košums, caurspīdīgums un pastozums vienlaicīgi. Smalkas otas vilkta vibrējoša līnija un paletes naža trekns krāsas ziediens . Tas ir mans gleznieciskais izteikšanās veids. Savienot it kā pretējas lietas, meklēt jaunus veidus kā izmantot dažādus paņēmienus un iespējas, attīstot un kopjot savu glezniecisko valodu.»

Par autori:

Dace Runča (1969) ir Latvijas Mākslas akadēmijas absolvente, Latvijas Dizaineru savienības biedre. Šobrīd dzīvo un strādā Rīgā. 

Izstādēs piedalās kopš 1997. gada, darbi atrodas daudzās privātās kolekcijās Latvijā un ārzemēs. Glezniecībā strādā brīvi un enerģiski spilgti. Iedvesmas avoti ir daba, ziedi un augļi, saule un vējš, pavasaris un rudens, vasaras ziedēšana, prieks par skaistā pilnību. Dzīves un cilvēku vērojumi, neskaitāmie ceļojumu iespaidi, kā arī mākslinieces dizaineres prakses pieredze. Mākslinieces gleznošana ir dalīšanās priekā un mirkļa izdzīvošanas skaistums, ļaujot mirklim uzkavēties ilgi, piefiksējot sajūtu. Lieli spilgti laukumi košās krāsās ar plūstošām līnijām. Sulīga, dzīvespriecīga glezniecība, kas izstaro pozitīvas emocijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu