Maksu par stāvvietu noteiks vēl 200 vietās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

Iespējas bez maksas novietot automašīnu Rīgas centrā samazināsies - ielu malās esošo maksas stāvvietu attīstības plāns paredz nākotnē turpināt palielināt maksas stāvvietu skaitu galvaspilsētā, intervijā aģentūrai LETA atzina pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» direktors Leons Bemhens.

Maksas autostāvvietu attīstības plānu apstiprina «Rīgas satiksmes» valde, un atbilstoši šim plānam tuvākajā laikā vēl 200 vietās par stāvvietu būs jāmaksā - maksas stāvvietas tiks ierīkotas Briāna ielā, Miera ielā, Stabu ielā, Dzirnavu ielā un Riepnieku ielā.

«Rīgas satiksme» patlaban apkalpo 4860 maksas stāvvietas Rīgā, bet pēc palielinājuma to jau būs 5060.

Bemhens skaidroja, ka pilsētas mērķis ir samazināt privātā transporta piekļuvi pilsētas centram, lai tādā veidā atslogotu no sastrēgumiem. Viņš norādīja, ka maksa par stāvvietu saīsina stāvēšanas laiku, tādējādi ir vieglāk atrast vietu, kur novietot auto, un samazinās meklējošo automobiļu, kas riņķo ap kvartāliem, skaits ielās.

Jau ziņots, ka «Rīgas satiksme» šogad jau vienu reizi paplašināja maksas stāvvietu skaitu - kopš 14.maija aptuveni 150 vietās, kur līdz šim automašīnas varēja atstāt bez maksas, par to novietošanu ir jāmaksā.

Ar Rīgas domes rīkojumu jaunas maksas stāvvietas ierīkotas K.Barona ielas posmā no Artilērijas ielas līdz Pērnavas ielai, Matīsa ielas posmā no A.Čaka ielas līdz Avotu ielai, Artilērijas ielas posmā no Brīvības ielas līdz A.Čaka ielai, Citadeles ielas posmā no Miķeļa ielas līdz Kronvalda bulvārim, Annas ielā, Antenas ielā, Dainas ielā, Ērgļu ielas posmā no A.Čaka ielas līdz K.Barona ielai, Miķeļa ielas posmā no Eksporta ielas līdz Citadeles ielai, Palīdzības ielas posmā no A.Briāna ielas līdz Miera ielai, Valkas ielas posmā no Hanzas ielas līdz Veru ielai, kā arī Vašingtona laukumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu