Malaizijas lidmašīnas pazušana: Austrālijas premjers nāk klajā ar paziņojumu (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas premjers Tonijs Ebots apstiprinājis, ka visas cerības atrast dzīvus pazudušās «Malaysia Airlines» pasažierus ir zaudētas, norādot, ka visi pierādījumi liecinot par to, ka lidmašīna ir iegāzusies Indijas okeānā.

Ebots īpaši sasauktā preses konferencē aizstāvēja Malaizijas premjeru par viņa lēmumu ar isziņu palīdzību informēt pasažieru tuviniekus par viņu radinieku nāvi.

«Pierādījumi liecina, ka lidmašīna pazudusi kaut kur Indijas okeāna dienvidos,» sacīja premjers, norādot, ka visi pierādījumi par to liecinot un tas bijis Malaizijas premjera pienākums šo faktu paziņot publiski.

Pagājušajā nedēļā šis Malaizijas premjera solis tika stipri kritizēts, ņemot vērā faktu, ka lidmašīna joprojām vēl nav atrasta.

Ebots piebilda, ka šī ir ārkārtīgi sarežģīta operācija, un viņš nevēlētos tai noteikt jebkādus laika ierobežojumus.

Ebots uzsvēra, ka «mūsu pienākums tagad ir turpināt meklēt». «Tas ir mūsu pienākums pret ģimenēm, pret ikvienu, kas izmanto aviopakalpojumus, pret to valstu valdībām, kuru pilsoņi atradās šajā lidmašīnā, tas ir pienākums pret pasauli, kas trīs nedēļas ir pārņemta ar šo mistēriju.»

«Ja vien šī mistērija ir atrisināma, mēs to atrisināsim,» sacīja Ebots, nenoliedzot, ka var pienākt tāds brīdis, kad meklēšanas operācija tiks pārtraukta.

Šodien meklēšanas operācijā iesaistīsies 10 lidmašīnas un 10 kuģi.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu