Maļuhins atgriežas biatlonā un kaļ mērķus Vankūverai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Oļegs Maļuhins plāno piedalīties 2010. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā kā biatlonists, lai gan patlaban viņš startē slēpošanas sacensībās, intervijā izdevumam «Sporta Avīze» pastāstīja pats Maļuhins.

39 gadus vecais Maļuhins savulaik jau startēja biatlonā. 2006. gadā pirms Turīnas olimpiskajām spēlēm Maļuhins bija cerējis iekļūt biatlona izlases sastāvā, taču viņam tika izstrādāti augstāki kvalifikācijas nosacījumi, kurus viņš neizpildīja, lai gan apliecināja, ka ir spēcīgāks par dažiem jaunajiem biatlonistiem. Toreiz pēc sezonas intervijā «Sporta Avīzei» Maļuhins uzskaitīja visus gadījumus, kā federācija un komandas vadība sezonas gaitā ar viņu bija izrīkojusies.

Arī tagad Maļuhins, kas ir vienīgais Pasaules kausa posmā uzvarējušais Latvijas biatlonists, atzīst, ka viņš cer iekļūt Latvijas komandas sastāvā startam Vankūveras olimpiskajās spēlēs, taču uzsver, ka palicis prātīgāks. «Toreiz pats vien biju vainīgs. Notika dažādas apstākļu sakritības, bet vainot varu tikai sevi. Tagad esmu kļuvis krietni gudrāks. Pagājušajām olimpiskajām spēlēm sāku gatavoties tikai jūlijā, bet tagad sāku iepriekšējā gada oktobrī. Man ir pietiekami daudz laika, lai paspētu atgūt formu. Galvenais būs tikt galā ar šaušanu — tikai ar veiksmīgu šaušanu varu cerēt uz labiem rezultātiem,» uzsver Maļuhins.

Latvijas biatlonists trenējas pēc individuāla plāna, taču nākamā gada jūnijā viņš cer pievienoties Latvijas komandai. Tagad biatlonists ir gatavs augstākiem kvalifikācijas kritērijiem un, ja nepieciešams, savu varēšanu pierādīt arī Eiropas kausos. «Tās ir nopietnas sacensības, un man ar to pietiks,» norāda Maļuhins.  

Viņš intervijā atzina, ka uz Vankūveru nevēlas braukt kā tūrists. «Gribu aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm ne tāpēc, lai konkurētu ar Latvijas biatlonistiem, bet gan lai cīnītos ar stiprākajiem. Es tomēr esmu Oļegs Maļuhins, un man citu mērķu nav. Uz savām sestajām olimpiskajām spēlēm es negribu braukt kā tūrists,» uzsver Maļuhins.

«Man viss ir izrēķināts — es plānoju jebkurā distancē no ātrākā slēpotāja atpalikt par pieciem procentiem plus mīnus viens procents atkarībā no laika apstākļiem, bet šaut ar 95% precizitāti. Kuram ir pieejami protokoli un kurš māk skaitīt, tas var izrēķināt, kas no tā varētu sanākt. Man būs savs šaušanas treneris. Martā man būs jauna plinte, un tad sākšu savest kārtībā šaušanu. Man ir ļoti daudz interesantu ideju — ja viss sanāks, man šaušana būs līmenī,» par saviem mērķiem izsakās Maļuhins.

Tāpat Maļuhins piebilda, ka gaidāmajās ziemas olimpiskajās spēlēs viņam kā slēpotājam nav ko darīt, tāpēc viņš atkal pievērsies biatlonam. «Ir skaidrs, ka slēpošanā man Vankūverā nav ko darīt. Augstāk par 30.–40. vietu ar tiem pašiem pieciem procentiem zaudējumu nevar tikt. Biatlonā ar pieciem procentiem zaudējuma un ar 95% šaušanas precizitāti ir cerības,» uzskata Maļuhins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu