Māmiņām — atpūta, bērniem — dabas izzināšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dāvja mamma

Sagaidot Mātes dienu, 9. maijā Latvijas Dabas muzejs piedāvā unikālu iespēju apmeklēt nodarbības ģimenēm «Kā izprast likumsakarības dabā».

Par godu Mātes dienai muzeja īpašais piedāvājums — apmeklēt nodarbības ar 50% atlaidi. Nodarbības notiks muzeja 6. stāva nesen izveidotajā ekspozīcijā «Par Zemi, Sauli un mums», portālu «Apollo» informēja Lāsma Vagoliņa, Latvijas Dabas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste.

Mātes diena ir laiks, kad varam pateikt īpašu paldies savām mammām par mīlestību, ko mums ir devušas. Aicinām bērnus sagādāt savām māmiņām svētkus, apmeklējot nodarbības Dabas muzejā. Nodarbību laikā māmiņām būs iespēja atvilkt elpu, skatoties bērnu zinātkāro rosīšanos muzeja pedagogu vadībā. Bērni varēs darboties ar telūriju. Tas palīdzēs saprast un ieraudzīt, kā notiek dienu, nakšu un gadalaiku mija dažādās zemeslodes vietās.

Tāpat būs iespēja uzzināt, kādi augi aug atšķirīgās dabas zonās, kādi tur ir dzīvnieki, kā arī noskaidrot, kādas tautas mīt plašajā pasaulē — kā tās ģērbjas un kādās mājvietās dzīvo.

«Ciemojoties» pie āpša, kas rosās tepat Latvijas mežā, jūs uzzināsiet, ko āpsis un viņa kaimiņi dara ziemā un vasarā, rudenī un pavasarī. Varēsiet ieiet arī smilšakmens alā, kur varēs sameklēt un izpētīt pārakmeņojušos zivju fragmentus un atklāt, kā, kad un kāpēc senās zivis šeit nokļuvušas.

Nodarbības būs iespējams apmeklēt līdz jūlijam katra mēneša pirmajā, otrajā un trešajā sestdienā plkst. 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00. Maksa par nodarbību — muzeja ieejas biļete; nodarbības biļete — Ls 2 ģimenei (Mātes dienā — Ls 1).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu