«Manchester City» futbolisti atzīti par vislabāk pelnošajiem pasaulē (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas premjerlīgas komandas «Manchester City» futbolisti atzīti par vislabāk pelnošajiem sportistiem pasaulē, vēsta pasaules sporta finanšu pētījumu organizācija «Sporting Intelligence».

Pazīstamais «Manchester City» klubs saviem pirmās komandas spēlētājiem algās izmaksā aptuveni 6,4 miljonus eiro gadā, kas ir aptuveni 124 700 eiro nedēļā.

Tikmēr otrā saviem spēlētājiem visvairāk maksājošā komanda pasaulē ir ASV beisbola vienība Ņujorkas «Yankees», bet trešajā vietā ierindojas cits beisbola klubs no ASV Losandželosas «Dodgers». Savukārt ceturto un piekto vietu ieņem titulētie spāņu futbola klubi Madrides «Real» un «FC Barcelona».

Zīmīgi, ka sešas no desmit pelnošākajām komandām pārstāv futbolu, bet pa divām ir no beisbola un basketbola aprites.

Kopumā «Sporting Intelligence» pārstāvji izpētījuši 294 dažādu sporta veidu komandas 12 valstīs.

Kā zināms, kopš 2008. gada «Manchester City» komandas īpašnieks ir Abū Dabī šeihs Mansurs bin Zajeds al Nahjans. Pērkot spēlētājus, viņš ir iztērējis vairākus simtus miljonu eiro.

Tāpat britu medijos izskanējusi informācija, ka «Manchester City» un Francijas komanda «Paris Saint-Germain» (PSG) par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) finanšu godīgas spēles programmas noteikumu neizpildi var izpelnīties apjomīgas sankcijas.

Šajās sezonās abi klubi, kurus uztur bagāti īpašnieki no Vidusāzijas, bijuši ļoti aktīvi spēlētāju tirgū, jaunu futbolistu iegādei tērējot milzīgas naudas summas. Ieguldījumi spēlētāju iegādē ļāva «Manchester City» komandai 2012. gadā kļūt par premjerlīgas čempioni, bet PSG šogad strauji tuvojas otrajam Francijas čempionu titulam pēc kārtas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu