«Manchester United» - dārgākais, Madrides «Real» - bagātākais

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Anglijas premjerlīgas klubs «Manchester United» jau septīto gadu pēc kārtas atzīts par dārgāko futbola klubu pasaulē prestižā žurnāla «Forbes» versijā.

«Manchester United» tirgus vērtība «Forbes» vērtējumā ir 1,86 miljardi ASV dolāru (915 miljoni latu). Otrajā vietā šajā reitingā ir Spānijas klubs Madrides «Real», kura tirgus vērtība tiek lēsta 1,4 miljardos dolāru (683 miljonos latu), bet trešajā vietā ir cits Anglijas klubs Londonas «Arsenal», kura vērtība ir 1,19 miljardi dolāru (580 miljoni latu).

Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu līderu trijnieks nav mainījies. Tikmēr uz ceturto vietu šajā sarakstā pakāpusies Vācijas čempionvienība Minhenes «Bayern» (1,04 miljardi dolāru), kamēr uz piekto vietu atkritusi iepriekšējo divu sezonu Spānijas čempionvienība «FC Barcelona» (975 miljoni dolāru).

Tiikmēr par pasaules bagātāko futbola klubu sesto gadu pēc kārtas kļuvis Madrides «Real», otrajā vietā ir «FC Barcelona», bet trešo vietu ieņem «Manchester United».

Kā vēsta BBC, starptautiskās auditu un konsultāciju kompānijas «Deloitte Touche Tohmatsu» («Deloitte») pētījums par pasaules bagātākajiem klubiem balstās tikai uz ikdienas ienākumiem no futbola biznesa, neapskatot parādsaistības, kas tādējādi ietekmētu vairāku Anglijas klubu finansējumu.

Tikmēr «FC Barcelona» komandu pārstāvošie futbolisti ir vislabāk apmaksātie klubu sportisti. Vidējā gada alga šajā komandā ir 7,9 miljoni dolāru (3,85 miljoni latu). Nekur tālu neatpaliek arī Madrides «Real», kas saviem spēlētājiem vidēji gadā maksā 7,4 miljonus dolāru (3,6 miljonus latu).

Līdz ar to abas Spānijas komandas apsteigušas ASV beisbola klubu Ņujorkas «Yankees», kas saviem spēlētājiem vidēji maksā 6,8 miljonus dolāru (3,3 miljonus latu) sezonā. Ceturtajā un piektajā vietā ir divi NBA klubi - Losandželosas «Lakers» un Orlando «Magic», bet pirmo sešinieku noslēdz pagājušās sezonas Anglijas čempionvienība Londonas «Chelsea».

Starp citu, par dārgāko futbola līgu pasaulē atzīta Anglijas premjerlīga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu