Nepieciešams:
Mandeļu torte ar putukrējumu un augļiem
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
400 g mandeļu vai mandeļu miltu
1 ēdamkarote citrona sulas
300 g pūdercukura
5 olu baltumi
200 g saldā krējuma
1 ēdamkarote vaniļas cukura + 3 ēdamkarotes cukura
augļi
Pagatavošana:
Nomizotas mandeles samaļ dzirnaviņās vai vislabāk izmantot mandeļu miltus. Olu baltumus puto ar pūdercukuru un citrona sulu ļoti stingrās putās. Baltumiem piejauc mandeļu miltus.
Ar cepampapīru izklāj formu ar noņemamu malu, ieliek sagatavoto masu. Cem 140 grādos apmēram stundu, tad krāsni izslēdz, kūku izņem tikai tad, kad tā padzisusi. Var nedaudz pavērt cepeškrāsns durtiņas, lai kūka atdziest lēnām.
Krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, liek uz kūkas, bagātīgi rotā ar augļiem. Ieteicamas zemenes, kivī, avenes un mellenes.