«Mangaļu» ražošanā izmantos par 75 tonnām mazāk plastmasas (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

SIA «CIDO grupa» turpmāk dabīgo minerālūdeni «Mangaļi» pildīs jaunās EcoForma pudelēs, kas ir līdz pat 20% vieglākas nekā līdz šim lietotās PET pudeles. EcoForma pudeles ieviešana veicinās pozitīvu ietekmi uz CO2 izmešu samazinājumu plastmasas pudeļu ražošanā un pārvadāšanā, kā arī samazinās plastmasas atkritumu apjomus, informēja Inese Lielpinka, SIA «CIDO Grupa» pārstāve.

Marijus Kirstukas, SIA «CIDO grupa» ģenerāldirektors: «Esam aprēķinājuši, ka gada laikā, pateicoties jaunajām EcoForma pudelēm, pudeļu ražošanā tiks izmantota par 75 tonnām mazāk plastmasa, bet izmešu samazinājums varētu pat sasniegt 225 tonnas. Šis ir līdz šim būtiskākais «CIDO grupa» projekts CO2 izmešu un plastmasas atkritumu samazināšanai vidē, un tā ieviešanā jau ieguldīti 250 tūkstoši eiro. Dabīgais minerālūdens «Mangaļi» ieņem stabilas līderpozīcijas tirgū, tāpēc ir tikai pašsaprotami, ka arī ar saviem darbiem tas ir pozitīvs paraugs gan pircējiem, gan citiem ražotājiem.»

Jāmin, ka mazāku plastmasas apjomu ražošanā rekomendē vides organizācijas un to ievēro arvien vairāk dzērienu ražotāju pasaulē. «CIDO grupa» šis nav vienīgais vides projekts - jau vairākus gadus uzņēmums veic būtiskus uzlabojumus ražošanā un produktu iepakojumā, lai ražotu videi un ekoloģijai draudzīgākus produktus.

Speciāli šim projektam ir izveidota īpaša zīme EcoForma, kas simbolizē dabīgā minerālūdens «Mangaļi» iepakojuma draudzīgumu videi. Papildus minētajai attīstībai, «CIDO grupa» ir uzsākusi pakāpenisku pāreju uz FSC® (Forest Stewardship Council®) sertificēta Tetra Pak kartona izmantošanu sulu, nektāru un sulu dzērienu iepakojumos. FSC sertifikāta zīme norāda, ka iepakojumos izmantotais kartons nāk no atbildīgi apsaimniekotiem mežiem, kuros nodrošināta videi draudzīga, sociāli atbildīga un ekonomiski izdevīga mežu apsaimniekošana.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu