Maniaks, kurš Krievijā nogalināja 29 sievietes, stāsta «prātam neaptveramo»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Life News

Bijušais policists, kurš 90.gados Sibīrijā nogalinājis vairāk nekā 20 sievietes, izmeklētājiem atklājis, kā izvēlējās un izsekoja savus upurus.

Iepriekš tika vēstīts, ka vīrietis aizturēts par 23 sieviešu nogalināšanu, taču Krievijas mediji vēsta par 29 nogalinātajām.

Tiek ziņots, ka bijušais policists sācis sniegt pirmās liecības.

Pretēji speciālistu domātajam, maniaka izvēle nebija spontāna. Aizturētais Mihails P. atzinies, ka ar daudziem upuriem viņš bija ticies jau iepriekš.

Izmeklēšanai pietuvināts avots norādījis, ka cilvēka prātam tas ir neaptverami - aizdomās turētais pastāstījis, ka mīlējis visas nogalinātās sievietes, taču šī mīlestība bijusi nepareiza, maniakāla. Visas izvēlētās sievietes viņam atgādinājušas māti, par kuru viņš no bērnības kaunējies.

Pats maniaks atklājis, ka izvēlētās sievietes viņu piesaistījušas ar nestabilu gaitu, vieglu uzvedību un izvairīšanos no komunicēšanas.

Vairākus upurus viņš noskatījis iecirknī.

Lēmums par pirmo slepkavību bijis spontāns. Viņš pastāstīja, ka vienkārši brauca no darba mājās un uz ielas ieraudzīja iereibušu sievieti. Viņš piedāvāja viņu aizvest. Pēc dažām dienām mežā atrasts sievietes līķis.

«Vairums sieviešu bija kailas, un uz viņu ķermeņa bija palikušas izvarošanas pēdas,» teikts izmeklētāju izplatītajā paziņojumā. Tāpat konstatēts, ka upuru nāve iestājusies no durtas brūces sirdī.

Izmeklētāji apliecina, ka Mihails P. uzvedas adekvāti un sniedz skaidras liecības, tomēr to, vai viņš ir pieskaitāms, vēl nāksies pārbaudīt.

«Mēs nešaubāmies, ka viņš atzīs savu vainu visās pastrādātajās slepkavībās. Jau tagad nojaušam, ka upuru bijis daudz vairāk. Noziedznieks skaidri atceras katru slepkavību, to, kas upurim todien bija mugurā, kā upuris uzvedās. Atliek vien pierakstīt un pārbaudīt faktus,» sacījis izmeklēšanai pietuvinātais avots.

Jāatgādina, ka aģentūra LETA jau ziņoja - aizdomās par 90.gados Sibīrijā pastrādātajām 23 sieviešu slepkavībām Krievijā aizturēts kāds izbijis policists.

Slepkavību sērija laika posmā no 1994. līdz 1999.gadam notika Angarskā Sibīrijas austrumu daļā.

Visi upuri pazuda līdzīgos apstākļos, bet nogalināto sieviešu mirstīgās atliekas pēcāk tika atrastas pilsētas pievārtes mežos, vietējā kapsētā vai ceļmalā.

Vairāk nekā desmit gadus ilgušajā izmeklēšanā DNS testi veikti 3500 cilvēkiem, bet nopratināti 1000 cilvēki.

Laikā, kad tika pastrādāta lielākā daļa slepkavību, aizdomās turamais vēl strādāja policijā, no kuras viņš aizgāja 1998.gadā.

Līdz šim gūts apstiprinājums, ka aizdomās turamā DNS saskan ar bioloģiskajiem paraugiem, kas atrasti uz nogalināto sieviešu ķermeņiem.

Aizdomās turamā identitāte netiek atklāta. Viņš sestdien tika aizturēts Vladivostokā un nogādāts Sibīrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu