Mans partneris ir seksuāls sliņķis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Kad es (18) pirms gada iepazinos ar savu draudzeni (17), mēs mīlējāmies ļoti bieži. Tagad mēs gandrīz vairs neguļam viens ar otru. Pūlos viņu pavedināt, taču viņa pārmet, ka man galvā ir «tikai tas».

Turklāt man jau kādu laiku ir pašam savs dzīvoklis, un es tā priecājos, ka beigsies nīkšana kafejnīcās un nebūs jāķer tie retie brīži, kad vispār var nodarboties ar seksu.»

«Es (17) labi saprotos ar savu draugu, tikai viņš negrib ar mani mīlēties. Viņš apgalvo, ka viņam tas patīkot, bet, ja es neņemu iniciatīvu savās rokās, nekas nenotiek, un viņš tāpat jūtas labi. Neesmu apsēsta ar seksu, bet ir jocīgi, ka no viņa puses nav nekādas intereses.

Pēc kāda strīda par šo tēmu draugs teica, ka labāk būtu, ja mēs beigtu satikties. Toreiz mēs norunājām, ka es mazāk centīšos viņu piespiest, bet viņš izrādīs man vairāk uzmanības. Ko lai es daru? Viņam vēl nav 19, bet man liekas, ka varētu būt visi 90!»

Tas, ka pēc iemīlēšanās seksuālā aktivitāte samazinās, ir pilnīgi normāli, sevišķi, ja ir savs dzīvoklis, kas paver iespēju veidot laulībai līdzīgas attiecības. Eiropā veiktie pētījumi pierāda, ka jaunajiem pāriem, kuru seksuālā aktivitāte attiecību sākumposmā bijusi ļoti augsta, tā pēc gada pazeminās apmēram par 30%.

Problēmas rodas tikai tad, ja satikušies cilvēki ar dažādām gaumēm — vienam sekss trīs reizes nedēļā nozīmē, ka «seksa gandrīz vispār vairs nav», otrs visu, kas pārsniedz vienu vai divas reizes, uztver kā piepūli.

Bet, ja nu partneris tiešām gandrīz visu laiku pret seksu izturas noraidoši, tad parasti aiz tā slēpjas kāda cita savstarpējo attiecību problēma. Bieži vien mīlas attiecībām asumu dod tieši neparedzamība un pēkšņums. Karsti ilgotais dzīvoklis un laulībai līdzīgās attiecības daudzējādā ziņā padara seksu par rutīnu. Bieži gadās arī tā, ka viens no partneriem vēlas omulīgi sēdēt mājās pie televizora un pēc tam doties uz gultu, kamēr otrs gribētu kaut kur aiziet un satikties ar draugiem.

Ja partneri nevienojas par vidusceļu, tad «dzīvespriecīgākais» drīz vien jūtas kā ieslodzījumā un laižas lapās.

Vajadzētu arī ņemt vērā iespēju, ka neapzināti gadījies partneri aizvainot vai — kas ir vēl sliktāk — otra partnera izturēšanās aizvaino to jau ilgāku laiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu