Marejs: Vimbldonas fināla pabeigšana bija smagākais brīdis manā dzīvē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Izšķirošie brīži pirms triumfa Vimbldonas čempionātā bijuši smagākie britu tenisista Endija Mareja dzīvē.

Svētdien 26 gadus vecajam Marejam beidzot izdevās triumfēt Vimbldonas čempionāta vīriešu vienspēļu sacensībās, pārtraucot mājinieku 77 gadus ilgu klusuma periodu.

Mačā Marejs ar 6-4, 7-5, 6-4 pieveica ATP ranga līderi Novaku Džokoviču, tomēr titulu viņš izcīnīja vien ar ceturto mačbumbu.

«Iespējams, tie bija pāris smagākie punkti, ko esmu izspēlējis savā dzīvē,» izteicās Marejs. «Novāks ir liels cīnītājs, un tāpat viņš darīja arī šoreiz.»

Pēc triumfa Marejs spēlētāju ložā apskāva savu draudzeni Kimi Sīrsu, treneri Ivanu Lendlu un pārējos savas komandas dalībniekus, bet gandrīz aizmirsa mammu Džūdiju, kura sēdēja blakus ložai. Tāpēc viņam nācās apgriezties un doties tur vēlreiz.

«Es aizmirsu mammu, tomēr pēc tam atcerējos,» teica Marejs. «Mana komanda palīdzējusi man tikt cauri pāris grūtiem brīžiem. Liela daļa nopelna ir Ivanam (Lendlam), zinu, cik ļoti viņš vēlējās šo titulu iegūt pats savas karjeras laikā.»

Tenisists uzsvēra, ka Lendls viņam ticējis pat tad, kad daudzi to vairs nedarīja. Kādreizējā tenisista Lendla ierašanās apkalpojošajā personālā viņam esot palīdzējusi kļūt daudz pieaugušākam.

Arī Mareja mamma atzina, ka ar grūtībām atceras sava dēla pēdējo izspēli.

«Tas bija ļoti emocionāli, bet pēc tam pārņēma pasaulē labākās sajūtas - redzēt, kā tavs dēls uzvar Vimbldonā,» viņa teica. «Neatceros, kas notika pēdējā geimā, jo no uztraukumiem trīcēju trīs stundas.»

Pirmajos četros savos «Grand Slam» sacensību finālmačos Marejs piedzīvoja zaudējumus, bet pie pirmā titula viņš tika pērn ASV atklātajā čempionātā.

Tikmēr Džokovičs atzina, ka liela loma neveiksmē bija ļoti smagajam pusfināla mačam, kurā viņš argentīnieti Huanu Martinu del Potro nepilnas divas diennaktis iepriekš pārspēja vien pēc spēlētām četrām stundām un 43 minūtēm.

«Tas man prasīja daudz. Nevaru meklēt attaisnojumus, bet, jā, iepriekšējais mačs ilga gandrīz piecas stundas,» stāstīja Džokovičs. «Esmu bijis šādās situācijās jau iepriekš. Jutos labi, bet varbūt svarīgākajos brīžos pietrūka nedaudz spēka. Viņš bija labāks izšķirošajos brīžos.»

«Gan otrajā, gan trešajā setā biju vadībā ar 4-2, tomēr zaudēju savu servi un bez iemesla ļāvu viņam atspēlēties,» atgādināja Džokovičs. «Nebiju pietiekami pacietīgs.»

Džokovičs savas sportista karjeras laikā «Grand Slam» vienspēļu turnīros triumfējis jau sešas reizes, bet vēl piecas reizes kļuvis par vicečempionu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu