Marijas Naumovas koncertizrādes tērpiem izlietoti 999 metri auduma (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātesfoto

Lai radītu krāšņus skatuves tērpus mūziķiem, kas kuplinās vairākās Latvijas pilsētās šonedēļ paredzēto dziedātājas Marijas Naumovas jauno koncertizrādi, izlietoti 999 metri dažādu audumu, pastāstīja dziedātājas sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.

«Gan Marija, gan citi vērienīgā priekšnesuma «Romani Rat» («Čigānu nakts») dalībnieki pārsteigs un saviļņos skatītājus ne tikai ar iespaidīgu un emocionālu muzikālo priekšnesumu, bet arī ar kolorītiem un šarmantiem skatuves tērpiem,» viņš teica.

Smeļoties iedvesmu bagātajās romu kultūras tradīcijās, tērpu radīšanā piedalījās māksliniece modelētāja Sandra Rūja un modes blogere Dace Grimze.

Visvairāk dažādu materiālu vajadzēja tieši sieviešu tērpu darināšanai. Lai, piemēram, radītu tradicionālos krokotos daudzslāņainos čigānietes svārkus, bija nepieciešami vairāki desmiti metru šifona, katūna un metālisku audumu.

Koncertizrādē, kurā skanēs dažādu kultūru iespaidā tapusi čigānu mūzika, piedalīsies viesmākslinieki no piecām valstīm, tostarp populārā Latvijas šovgrupa «Ame Roma» («Mēs čigāni»).

«Marijas talanta cienītāji sagaida, ka jaunā muzikālā programma būs patiešām unikāls notikums Latvijas kultūras dzīvē. Uz dziedātājas koncertu Dzintaros biļetes vēl ir pieejamas, bet uz koncertiem Jelgavā un Valmierā tās jau ir izpārdotas,» pastāstīja Bikšus.

Marija Naumova ar jauno koncertizrādi trešdien, 28.augustā, pulksten 19:00, uzstāsies Jelgavas kultūras namā. Ceturtdien, 29.augustā, pulksten 19:00 dziedātājas jaunā programma būs dzirdama un skatāma Valmieras kultūras centrā, bet sestdien, 31.augustā, pulksten 19:30 - Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. Jauno priekšnesumu dziedātāja sagatavojusi, atzīmējot savas radošās darbības 20 gadu jubileju.

  • Biļetes uz koncertizrādi var iegādāties visās «Biļešu Paradīzes» tirdzniecības vietās.
Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu