Mario Pjuzo ģimene vēlas aizliegt uzņemt jaunus «Krusttēva» turpinājumus (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Grāmatas «The Godfather» («Krusttēvs») autora Mario Pjuzo ģimene vēlas aizliegt studijai «Paramount» uzņemt jaunas filmas, kas balstītas uz slavenā mafijas romāna sižetu. 

Pjuzo mantinieku advokāts ceturtdien Manhetenas federālajā tiesā paziņoja, ka «Paramount» pārkāpis pirms vairākiem gadu desmitiem parakstīto līgumu, pagājušā gada maijā cenšoties apturēt «Krusttēva» priekšstāsta «The Family Corleone» iznākšanu.

Februārī «Paramount» iesūdzēja tiesā Mario Pjuzo dēlu un mantojuma pārvaldītāju Antoniju, jo tas esot atļāvis izdot 1969.gada bestsellera priekšstāstu bez filmu studijas atļaujas. «Paramount», kas izveidoja ar «Oskaru» apbalvoto «Krusttēva» kino adaptāciju, uzskata, ka jaunā grāmata pārkāpj tās autortiesības.

Taču pēc mēneša Pjuzo ģimene norādīja, ka filmu studija brīdināta par gaidāmo grāmatu, kā arī pieprasīja 10 miljonu dolāru (5,6 miljonu latu) kompensāciju.

Ceturtdienas tiesas sēdē netika nolasīts spriedums.

Pjuzo ģimenes advokāts norādīja, ka uzvaras gadījumā tiesības uzņemt «Krusttēva» turpinājumu iegūšot cita filmu studija, jo sadarbība ar «Paramount» tikšot pārtraukta.

«Paramount» pārstāvis sacīja, ka studija «ārkārtīgi ciena un apbrīno Mario Pjuzo», taču «mums jāsargā savas autortiesības un preču zīme».

Mario Pjuzo nomira 1999.gadā. Pēc viņa nāves Maiks Vaingārdens sarakstīja divus «Krusttēva» turpinājumus, savukārt trešās grāmatas «The Family Corleone» autors ir Eds Falko.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu