Martā izsolīs «Latvijas Krājbankas» nekustamos īpašumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Martā paredzēts izsolīt likvidējamajai AS «Latvijas Krājbanka» piederošus nekustamos īpašumus dažādos Latvijas novados, liecina publicētie paziņojumi par izsolēm.

Paredzēts izsolīt astoņus zemesgabalus Salas novada Sēlpils pagastā. Zemesgabalu kopējais novērtējums un izsoles sākumcena ir 13 659,58 eiro.

Izsole notiks 17.martā no plkst.12 Ganību dambī 17A, Rīgā.

Savukārt 18.martā paredzēts izsolīt septiņus īpašumus - sešus zemesgabalus un vienu zemesgabalu ar dārza mājas jaunbūvi. Šo īpašumu kopējais novērtējums un izsoles sākumcena ir 41 043,08 eiro.

Izsole notiks 18.martā no plkst.12 Ganību dambī 17A, Rīgā.

19.martā paredzēts izsolīt piecus nekustamos īpašumus. Tiks izsolīti: zemesgabals ar jaunbūvi; lietu kopība, ko veido zemesgabals ar dzīvojamo māju un zemesgabals ar garāžu, trīs šķūņiem un nojumi; zemesgabals ar nedzīvojamo ēku; zemesgabals ar divstāvu dzīvojamo ēku un saimniecības ēku; zemesgabals ar dzīvojamo ēku un palīgēku. Šo īpašumu kopējais novērtējums un izsoles sākumcena ir 345 615,57 eiro.

Izsole notiks 19.martā no plkst.12 Ganību dambī 17A, Rīgā.

Tāpat 20.martā paredzēts izsolīt četrus īpašumus. Tiks izsolīti zemesgabals un uz tā esošās divas ēkas, zemesgabals ar dārza māju, zemesgabals ar dzīvojamās mājas jaunbūvi un nekustamo īpašumu lietu kopība, kuru veido 24 zemesgabali Inčukalnā. Šo īpašumu kopējais novērtējums un izsoles sākumcena ir 42 513,29 eiro.

Izsole notiks 20.martā no plkst.12.45 Ganību dambī 17A, Rīgā.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu. Bankrotu lūdza sākt tās administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics» -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Likvidējamās AS «Latvijas Krājbanka» administrators «KPMG Baltics» 2013.gadā atguvis līdzekļus gandrīz 67 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja administratora sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Pagājušajā gadā pārdoti «Latvijas Krājbankas» nekustamie īpašumi gandrīz piecu miljonu eiro apmērā, vēl arī no meitasuzņēmumu īpašumu pārdošanas atgūti aptuveni 4,5 miljoni eiro. Kopumā «Latvijas Krājbankai» un tās meitasuzņēmumiem piederēja nedaudz vairāk kā 500 nekustamie īpašumi, bet patlaban pārdota nepilna puse.

2013.gadā tika pārdoti pieci «Latvijas Krājbankas» kredītportfeļi, kuru kopējā vērtība mērāma vairākos desmitos miljonu eiro. Pagājušajā gadā tika atgūti arī kredīti vairāk nekā 57 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu