Martā notiks mūzikla «Burvis no Oza zemes» pirmizrāde (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1997. gadā pēc Laimena Frenka Bauma stāsta «Brīnumainais burvis no Oza zemes» motīviem tapa Valta Pūces un Pētera Brūvera mūzikls «Burvis no Oza zemes». Mūzikla pirmizrāde notika Zviedrijā, Halmstatē, izrādes Zviedrijā tika spēlētas turpat gadu. Iestudējuma režisors bija Hanss Bertilsons. Savukārt, 2004. gadā mūzikls «Burvis no Oza zemes» režisora Kārļa Auškāpa vadībā tika iestudēts Latvijā, Dailes teātrī, un līdz 2006. gadam izrāde bija teātra repertuārā. 

Trešā un pavisam citāda dzimšanas diena mūziklam gaidāma 2014. gada marta nogalē nesen atklātajā Mūzikas namā «Daile». Mūzikas nama vadības komanda sadarbībā ar komponistu Valtu Pūci, režisoru Daci Pūci, scenogrāfi un mākslinieci Ilvu Kļaviņu un jauniestudējuma radošo komandu ir uzsākuši darbu pie mūzikla «Burvis no Oza zemes» mūzikla iestudēšanas.

Uzvedums paredzēts kā multimediāla muzikāla pasaka ģimenēm un mazākajiem skatītājiem ar vadmotīvu, ka nekur nav tik labi kā mājās, ka ikvienam savu sapņu piepildījums ir paša ziņā. Tas būs atraktīviem piedzīvojumiem bagāts mūzikls, kas neatstās vienaldzīgu nevienu - bērniem un jauniešiem liekot izprast attiecību pamatvērtības, vecākiem ļaujot baudīt neparastu izrādi ar augstvērtīgu muzikālu sniegumu.

Jauniestudējums «Burvis no Oza zemes» iecerēts kā darbs ārpus ierastajiem teātra mākslas rāmjiem un tā skatuviskais risinājums daļēji pietuvosies kino žanram. Pirmo reizi Latvijas teātru vēsturē izrāde tiks veidota, pielietojot kino industrijā un televīzijā izmantoto izspiešanas metodiku.

Izrādē tiks izmantoti līdz pat 12 maketiem, 3D grafikas video un piefilmējumi. Ar dažādām vizuālajām tehnoloģijām, augstvērtīgu muzikālo priekšnesumu, režijas un horeogrāfijas palīdzību izrāde iegūs kino cienīgu dinamiku un skatītāji piedzīvos elpu aizraujošu notikumu gaitu. Starpbrīdī un pēc izrādes ikviens skatītājs varēs aplūkot izrādes maketus un galvenās varones - Dorotijas neparastā ceļojuma karti.

Lomas jauniestudējumā atveidos - Ieva Sutugova, Antons Zamišļjajevs, Uģis Roze. Valts Pūce, Ieva Akurātere, Aija Vītoliņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Ralfs Eilands, Niks Matvejevs un Atis Ieviņš. Izrādē darbosies horeogrāfijas grupa Lienes Gravas vadībā un mūziķu grupa Jāņa Miltiņa vadībā.

Mūzikla «Burvis no Oza zemes» pirmizrādes notiks 29. martā plkst. 12.00 un 17.00, 30. martā plkst. 12.00 mūzikas namā Daile, Kr. Barona ielā 31.

Biļetes «Biļešu Paradīze» tirdzniecības vietās un «bilesuparadize.lv».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu