Martā Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 171 600 eiro (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Martā Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 171 666 eiro pēc nodokļu nomaksas, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Visvairāk, ņemot vērā kompensāciju, - 5481 eiro - martā tika izmaksāts Leldei Stumbrei (VL-TB/LNNK). Stumbrei martā bija jānoliek deputātes mandāts, jo Saeimā darbu atsāka no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata atlaistais Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK). Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu šajā situācijā Saeimas deputāts, kurš noliek mandātu, saņem vienreizēju pabalstu trīs mēnešalgu apmērā.

No pārējiem deputātiem lielāko atalgojumu martā, līdzīgi kā citos mēnešos, saņēma Saeimas Prezidija locekļi - Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), kuras atalgojums bija 2516 eiro, Saeimas priekšsēdētājas biedri Inese Lībiņa-Egnere (RP) un Andrejs Klementjevs (SC), kuri saņēma attiecīgi 2339 eiro un 2195 eiro, Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) - 2234 eiro un Saeimas sekretāra biedrs Jānis Vucāns (ZZS) - 2261 eiro.

Vēl vairākiem parlamentāriešiem atalgojums martā pārsniedza 2000 eiro - nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK frakcijas vadītājs Raivis Dzintars atalgojumā saņēma 2114 eiro, bet Saeimas Pieprasījumu komisijas un Nodokļu apakškomisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks (RP) - 2074 eiro.

Mazāko atalgojumu - 567 eiro - saņēma Cilinskis, kurš martā atjaunoja deputāta mandātu.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, samaksa par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, samaksa par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu