Marta trešā dekāde bija 4,7 grādus siltāka par normu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Michael Heichler, CC BY-NC-SA 2.0

Marta trešajā dekādē vidējā gaisa temperatūra bija plus 5,2 grādi, un tā bija 4,7 grādus siltāka par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Marta trešā dekāde bijusi trešā siltākā marta pēdējā dekāde. Vēl par 2,2 grādiem siltāks laiks bija 2007.gada martā. Aukstākā marta pēdējā dekāde fiksēta 1952.gadā, kad marta pēdējās dienās vidējā gaisa temperatūra bija mīnus 11,6 grādi. Arī pagājušajā gadā šajā periodā bija krietni aukstāks nekā šogad. Pērn vidējā gaisa temperatūra marta beigās bija mīnus 4,6 grādi.

Laikā no 21. līdz 30.martam diennakts vidējā gaisa temperatūra visā Latvijā bija virs normas. Atsevišķās dienās termometra stabiņš vietām pakāpās līdz plus 16, plus 18 grādiem, bet 21., 23. un 27. martā vietām tika uzstādīti jauni diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Ienākot vēsākām gaisa masām, dekādes beigās gaisa temperatūra pazeminājās, un 31.martā austrumu rajonos gaisa temperatūra bija jau zem normas.

Dekādes nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija 1,5 reizes augstāks par normu ar teritoriālajām svārstībām no 250%-290% no normas Kurzemes dienvidrietumos līdz tikai 40%-70% Latgalē. Laikā no 23. līdz 25. martam vietām nokrišņu daudzums diennaktī pārsniedza visas dekādes nokrišņu normu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu