Mārtiņš Sirmais iesaka pašgatavotu majonēzi (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:http://www.flickr.com/photos/jhard/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Tāpat kā Lieldienas nav iedomājamas bez olu kaujām, tā olu ēšana nav iedomājama bez majonēzes. Protams, to var nopirkt veikalā, taču pašu gatavota būs daudz gardāka un veselīgāka.

Lieldienas parasti tiek svinētas draugu un ģimenes lokā, un tas ir īstais brīdis pārsteigt ar kādu neierastu recepti. Tas noteikti izdosies, ja tradicionālos Lieldienu olu ēdienus pasniegsi ar pašu gatavotu majonēzi. Pavārs Mārtiņš Sirmais aicina par pamatu mājas majonēzei izmantot rapšu eļļu. «Pateicoties savām vērtīgajām īpašībām, rapšu eļļa tiek dēvēta par ziemeļu olīveļļu. Mūsu platuma grādos dzīvojošajiem tā ir piemērota un ieteicama. Tas ir produkts, bez kura nevajadzētu iztikt nevienā virtuvē,» uzsver Mārtiņš Sirmais.

Majonēzes pagatavošana ir ātra un vienkārša. Tam nepieciešami 2 olu dzeltenumi, 1 tējkarote sinepju, 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa, 100 ml rapšu eļļas, šķipsniņa sāls. Bļodā kul sinepes ar sāli, etiķi un olu dzeltenumiem, līdz veidojas viendabīga masa. Tad lēnām lej klāt rapšu eļļu un paralēli intensīvi maisi, līdz majonēze gatava. Šādai garšīgai un veselīgai majonēzei ir ļoti daudzveidīgs lietojums. To vari pievienot pie olu ēdieniem, pirmajiem pavasara salātiem, dārzeņu vai zivju ēdieniem.

Vēlētos ieteikt vienu īpašu pirmo spinātu un bekona salātu recepti, kuras garšas pamattoni nosaka tieši majonēze. Tam nepieciešamas pāris olas, 100 gramu pirmo spinātu, 5 bekona šķēles. Uzvāri olas, bekonu apcep krāsnī vai uz pannas. Traukā ieliec dažas ēdamkarotes pašu gatavotās majonēzes, iecilā tajā spinātu lapas, uzliec virsū mīksti vārītās olas un kraukšķīgo bekonu. Izcils Lieldienu rīta sākums ir tavējais!

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu