Masa nākamajā sezonā pievienosies «Williams» komandai (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ilggadējais Pirmās formulas (F-1) «Ferrari» komandas pilots Felipe Masa nākamajā sezonā pievienosies «Williams», šodien pavēstījusi Lielbritānijas komanda.

Nākamajā sezonā Masas komandas biedrs būs soms Valteri Botass, kurš «Williams» rindās startē arī šosezon.

Masa «Ferrari» komandā brauc jau kopš 2006. gada, un par sekmīgāko sezonu karjerā viņam izvērtās 2008. gads, kad sportistam vien pavisam nedaudz pietrūka, lai apsteigtu Lūisu Hemiltonu cīņā par pasaules čempiona titulu. Tomēr lielākajā daļā laika viņš bijis otrais «Ferrari» pilots aiz Mihaela Šūmahera, Kimi Raikonena un Fernando Alonso.

Jau iepriekš bija zināms, ka nākamajā sezonā «Ferrari» rindās brauks Alonso un Raikonens, kurš veiks pāreju no «Lotus», bet Masas turpmākais liktenis līdz šim bija neskaidrs, kaut 32 gadus vecais brazīlietis vairākkārt izteica pārliecību, ka paliks F-1.

Tāpat savas karjeras laikā Masa 2002., 2004. un 2005. gadā pārstāvēja «Sauber» komandu.

189 F-1 sacīkstēs Masa savā karjerā izcīnījis 11 uzvaras un 15 reizes sacīkstes uzsācis no pirmās starta pozīcijas. Tāpat viņš divreiz palīdzējis «Ferrari» komandai iegūt Konstruktoru kausu.

Šajā sezonā Masa pēc 17 posmiem ar 106 punktiem ieņem vien astoto vietu kopvērtējumā un tikai reizi spējis kāpt uz goda pjedestāla.

«Williams» komandā šosezon kopā ar Botasu brauc Venecuēlas valdības atbalstītais Pastors Maldonado, kuram tagad būs jāmeklē jauna komanda. Kādreiz slavenās britu komandas piloti šosezon kopā spējuši izcīnīt tikai vienu punktu, kad Maldonado finišēja desmitais Ungārijas posmā.

Neviens «Williams» braucējs par pasaules čempionu nav kļuvis kopš 1997. gada, kad to paveica kanādietis Žaks Vilnēvs. Tāpat tieši togad britu komanda ieguva līdz šim pēdējo no saviem deviņiem Konstruktoru kausiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu