Masa nobažījies par Brazīlijas pilotu nākotni F-1 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pilots Felipe Masa ir nobažījies par savu tautiešu nākotni prestižajā sacensību seriālā.

Masa šobrīd ir vienīgais Brazīliju pārstāvošais F-1 pilots, turklāt viņš pats vēl nezina, kur brauks nākamsezon, jo «Ferrari» komanda, ko sportists pārstāv jau ilgus gadus, nolēmusi ar braucēju sadarbību vairs neturpināt.

«Brazīlijai vienmēr bijuši veiksmīgi F-1 braucēji,» sacīja Masa. Kā zināms, vērā ņemamus panākumus šajās formulu sacensībās guvuši Airtons Senna, Nelsons Pikē, Rubenss Barikello. «Šobrīd esmu vienīgais F-1 pilots no Brazīlijas un man vēl joprojām nav līguma nākamajai sezonai. Valstij tas būs liels zaudējums, ja nākamgad nestartēšu vai arī nebūs neviena cita sportista šajā čempionātā.»

Masa pauda cerību, ka viņš vēl joprojām var braukt prestižajā sacensību klasē un cīnīties par savu valsti.

«Šī ir problēma, kas sākās jau labu laiku atpakaļ. Kad 2000. gadā no Brazīlijas pārcēlos uz Eiropu, katrā Vecā kontinenta sacensību seriālā bija kāds brazīlietis, taču nu ir tukšums. Neviens neredz, ka pilots no Brazīlijas cīnās par čempiontitulu,» sacījis Masa.

Pats pilots izteicies, ka viņš negrasās maksāt par vietu, lai startētu kādā no F-1 komandām. Paredzams, ka potenciālajam Masas darba devējam papildus braucēja nolīgšanai būs iespēja tikt pie finanšu resursiem, ko nodrošinās brazīlieša sponsori.

«Es nepievienošos komandai, ar kuru pirmā pārrunu tēma būs sponsori. Tas nenozīmē, ka nepalīdzēšu sameklēt atbalstītājus, taču tam jānotiek profesionāli,» paudis pašreizējais «Ferrari» pilots.

Kā viena no nākamajām Masas darba vietām tiek minēta «Williams» vienība.

Pēdējās sezonas Masam nav diez ko veiksmīgas, jo kopš 2008. gada, kad viņš kļuva par pasaules vicečempionu, ir bijis tālu no pirmās vietas. Šobrīd pilots ar 17 posmos iegūtiem 106 punktiem atrodas kopvērtējuma astotajā vietā.

Līdz sezonas noslēgumam atlikuši vēl divi posmi, bet čempiontitulu jau priekšlaicīgi nodrošinājis vācietis Sebastjans Fetels no «Red Bull» komandas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu