Maskava aicina atbrīvot sagūstīto Ukrainas jūras spēku komadieri (46)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

 Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu vērsies pie Krimas vadības ar aicinājumu atbrīvot sagūstīto Ukrainas jūras spēku komandieri kontradmirāli Sergiju Haiduku un nelikt šķēršļus viņa izbraukšanai uz Ukrainu, pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrijas preses dienests.

«Krievijas militārā resora vadītājs vērsa uzmanību uz to, ka Haiduks bija spiests izpildīt savas vadības pavēles, pakļauties Ukrainas bruņoto spēku militārajam nolikumam,» teikts paziņojumā.

Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs trešdienas vakarā deva Krimas separātistu līderiem trīs stundas laika - līdz plkst.21 - Ukrainas flotes komandiera Sergija Haiduka atbrīvošanai vai arī saskarties ar adekvātu atbildi.

«Ja vien admirālis Haiduks un visi pārējie ķīlnieki - gan militārie, gan civilie - netiks atbrīvoti, varasiestādes reaģēs ar adekvātu tehniskas un tehnoloģiskas dabas atbildi,» teikts Turčinova paziņojumā.

Haiduks tika aizturēts, kad Krimas aneksijas atbalstītāji un Krievijas karavīri trešdien Sevastopolē ieņēma Ukrainas flotes štābu. Viņu aizveduši Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) darbinieki.

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja līgumu par Krimas aneksiju.

Krievijas armijas uzbrukumā Ukrainas armijas objektam Simferopolē otrdien viens Ukrainas karavīrs tika nogalināts. Ukrainas un Krievijas konfliktā tas ir pirmais bojāgājušais.

Eiropas Savienība un ASV pirmdien noteikušas sankcijas vairākām augstām Krievijas amatpersonām, šādi sodot Maskavu par Ukrainai piederošās Krimas aneksiju.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu