Maskava mīl Latvijas šprotes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/Leta

Latvijas šprotu konservi Maskavas izstādē «World Food Moscow» novērtēti ar četrām zelta medaļām, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Zivrūpnieku asociācijas prezidents Didzis Šmits.

Kā jau ziņots, ka 15 Latvijas pārtikas pārstrādes uzņēmumi 14.septembrī sāka darbu vērienīgajā starptautiskajā izstādē «World Food Moscow», kur biedrība «Rīgas šprotes» izveidoja īpašu Latvijas Zivrūpniecības stendu. Tajā eksponētas zivju pārstrādes kompānijas SIA «Sabiedrība IMS», SIA «Gamma-A», AS «Karavela», AS «Brīvais vilnis», SIA «Unda», SIA «Rānda» un AS «Ventspils zivju konservu kombināts».

Kā norādīja Šmits, starptautiskajā izstādē piedalās astoņi zivju pārstrādes uzņēmumi, četri no tiem konkursā «Gada produkts» saņēma zelta medaļas.

«Gamma-A» zelta medaļu saņēma par konservu sēriju - šprotu konserviem stikla burciņā «Rīgas zelts», «Šprotes eļļā», «Šprotes tomātu mērcē» un konserviem «Mencu aknas». Turklāt nominācijā «Jaunumi vitrīnā» uzņēmums saņēma galveno godalgu par «Rīgas zelts».

Zelta medaļu saņēma «Sabiedrība IMS» par «Rīgas šprotes eļļā» un «Apceptas brētliņas eļļā». Ar zelta medaļu novērtēti «Brīvais vilnis» izstrādājumi «Cara šprotu asorti» un «Apceptas brētliņas tomātu mērcē», kā arī «Rānda» konservi «Šprotes eļļā».

Izstāde «World Food Moscow» noslēdzas šodien, 17.septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu