Maskavā popularizē tūrisma iespējas Latvijā gaidāmajā ziemas sezonā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Trešdien, 19.septembrī, Latvijas vēstniecība Krievijā organizēja semināru par tūrisma iespējām Latvijā 2012.gada un 2013.gada ziemas sezonā.

Īpaši tika akcentēti veselības tūrisma piedāvājumi Latvijā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas departamentā.

Semināru atklāja vēstnieks Edgars Skuja, paužot gandarījumu par līdzšinējo veiksmīgo sadarbību ar Krievijas tūrisma firmām un aicinot aktīvāk izmantot Latvijas piedāvājumus īpaši veselības tūrisma nozarē. Konsulārās nodaļas vadītājs Uldis Simsons informēja, ka 2012.gada pirmajos astoņos mēnešos Latvijas vēstniecība Maskavā ir izsniegtas 60 334 vīzas, kas ir par 7079 vīzām jeb 13,3% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Ievērojami pieaudzis vīzu skaits ar tūrismu kā ieceļošanas mērķi. 2011.gada vasaras mēnešos šādu vīzu īpatsvars bija 31,9%, tad šovasar - 40,8%.

Semināra bija iekļautas arī Tūrisma attīstības valsts aģentūras, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas, Jūrmalas pilsētas domes un uzņēmuma «airBaltic» pārstāvju prezentācijas. Pasākuma noslēgumā Krievijas un Latvijas tūrisma industrijas pārstāvji apliecināja savu atzinību vēstniecības darbam, sekmējot sadarbību tūrisma jomā un nodrošinot profesionālu un pretimnākošu vīzu pieprasītāju apkalpošanu.

Kopumā seminārā piedalījās 90 Krievijas tūrisma firmas, kas ir akreditētas vēstniecībā un strādā Latvijas tirgū.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu