Maskavas ķīlnieku drāmas aculieciniece pastāsta par notikušo (41)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sociālie tīkli

Pēc ķīlnieku drāmas Maskavas skolā Nr.263, kurā desmitās klases skolnieks Segejs Gordejevs nogalināja policistu un skolotāju, viņa klasesbiedrene un viena no ķīlniecēm vietējai radiostacijai atklājusi, kas noticis liktenīgajā dienā un kā slepkavas tēvam izdevies dēlu pierunāt atbrīvot ķīlniekus.

«Tas viss notika ļoti ātri. Mēs bijām dienas ceturtajā nodarbībā, bija pagājušas aptuveni desmit minūtes, kad klasē ienāca Serjoža [Sergejs Gordejevs],» atcerējās slepkavas klasesbiedrene.

«Viņš nekavējoties raidīja divus šāvienus ģeogrāfijas skolotāja virzienā. Vēlāk viņš šāva uz policistu, kurš mēģināja ienākt klases telpā, lai mums palīdzētu,» turpināja aculieciniece. «Viņš negrasījās padoties, teica, ka viņam viss vienalga. Nekādas prasības viņš neizvirzīja.»

Ar ģeogrāfijas skolotāju Sergejam nekāda atklāta konflikta neesot bijis, klasesbiedrene domā, ka viņš vienkārši patrāpījies «pa rokai».

«Sergejam līdzi bija divas šautenes, duncis un aptuveni simts patronu. Mums izglābties palīdzēja Sergeja tēvs, kurš ar viņu parunāja un pierunāja dēlu, lai atlaiž mūs brīvībā. Viņš bija vienīgais, kuru Sergejs ielaida klasē.»

«Sergejam viss bija vienalga, viņš gribēja izdarīt pašnāvību,» stāstīja meitene. «Bet tēvs spēja viņu nomierināt, teica ka mīl viņu un ka viss būs labi.»

«Šķiet, ka Sergejam bija kaut kāda veida nervu sabrukums. Viņš vairākas reizes šāva pa griestiem. Tēvs spēja pārliecināt Sergeju atdot ieročus viņam un nekavējoties aizmeta tos projām. Sergejs pēc tam mums teica, lai ejam ārā un mēs visi ātri izskrējām no klases,» ķīlnieku drāmas beigas atminas Sergeja klasesbiedrene.

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā Maskavā kāds skolnieks sarīkojis slaktiņu, nogalinot policistu un skolotāju. Sākotnēji skolnieks bija sagrābis par ķīlniekiem 29 bērnus.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu