Matemātikas un fizikas eksāmenam var gatavoties, skatoties video

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna uzņēmums

Vietnē macibuvideo.lv bez maksas ir pieejami iepriekšējo gadu eksāmenu analīze matemātikā un fizikā video formātā. Iespēju gatavoties eksāmeniem macibuvideo.lv jau šobrīd izmanto vairāki simti skolēnu katru dienu visā Latvijā, portālu «Apollo» informēja Mārtiņš Kālis, «www.macibuvideo.lv».

Vietnē macibuvideo.lv ir pieejami video skaidrojumi un analīze iepriekšējo gadu eksāmeniem. Macibuvideo.lv ir īsi video, kuros pēc iespējas vienkāršāk tiek izskaidrotas likumsakarības un uzdevumu risināšana. Jau vairāk nekā gadu skolēniem, skolotājiem, vecākiem un citiem interesentiem bez maksas ir pieejami gandrīz 200 mācību video matemātikā, fizikā un ķīmijā vidusskolai un vecākajām pamatskolas klasēm. Video krājums tiek regulāri papildināts, pamazām aptverot visu skolas mācību saturu fizikā, ķīmijā un matemātikā.

«Katrs savā skolā, mācot savu priekšmetu, nonācām pie vajadzības pēc resursa, kas ļauj būt vairākās vietās vienlaikus. Tā arī sākām veidot mācību video, kas jau ir ieguvuši popularitāti mūsu un citu skolēnu, kā arī skolotāju vidū. Tuvojoties matemātikas un fizikas 12. klases eksāmeniem šogad, esam priecīgi redzēt, ka macibuvideo.lv apmeklējums strauji pieaudzis. Pēdējās nedēļas laikā unikālo lietotāju skaits dienā ir dubultojies no 200 uz 400 un ir trīskāršojies arī laiks, kuru apmeklētāji vidēji pavada mūsu vietnē. Vēlamies, lai materiāli dotu labumu pēc iespējas vairāk cilvēkiem, tāpēc centīsimies tos saglabāt pieejamus bez maksas arī turpmāk,» stāsta idejas autors un matemātikas video veidotājs Mārtiņš Kālis.

«Matemātikas materiāli macibuvideo.lv ir ļoti vērtīgs resurss skolēniem, kas veidots jauniešu auditorijai atbilstošā formātā. «Neredzamais skolotājs» ar lietotāju veido pozitīvu, lietišķu komunikāciju, kurā zinātniskums un pieejamība ir ideālās proporcijās. Materiāli par tēmām, kas skolas kursā ir jaunākas, piemēram, statistika, matemātiskie spriedumi, varētu noderēt arī skolotāju zināšanu pilnveidošanai. Personiski man metodiski vērtīgākie šķiet tie fragmenti, kuros ar piemēru palīdzību tiek skaidrota statistikas jēdzienu būtība,» stāsta Jānis Vilciņš, VISC Valsts pārbaudījumu sagatavošanas nodaļas vecākais referents.

«Piedāvātais materiāls ir metodiski pārdomāts un matemātiski korekts. Pēc skolotāja izvēles daļu no tā (vai visu) sekmīgi var lietot, skolēniem apgūstot viņiem problēmas raisošās tēmas, vadoties gan pēc Dabaszinību un matemātikas centra, gan citām programmām,» piebilst Latvijas Universitātes asociētais profestors, Dr.paed.maģ.math. Jānis Mencis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu